Acasa Telefoane UHans U200 este un entry level cu 2GB de RAM la 100 de dolari

UHans U200 este un entry level cu 2GB de RAM la 100 de dolari

by Dragos Schiopu

Uhans U200 este un smartphone perfect pentru 100 de dolari, probabil una dintre cele mai bune alegeri daca ne-am uita la hardware. Insa acest telefon are un design mai aparte, care ma duce cu gandul la telefoanele celor de la Vertu. Diferenta este pretul, care este de zeci de ori mai mic. Un telefon Vertu costa de la 2000 de dolari in sus, iar acest Uhans se gaseste la 99 de dolari. Nu va ganditi ca telefoanele Vertu sunt mai performante, ele fiind doar smartphone-uri de lux.

Uhans U200

Trebuie sa recunosc ca nici eu nu am auzit de Uhans pana acum, insa noul model pe care ei l-au lansat este unul „de lux”. Evident, arata ca un smartphone de lux, dar nu are caracteristicile unuia. Este un telefon cu un hardware specific pentru categoria lui de pret, desi ma asteptam la 140 de dolari, iar U200 costa doar 100.

Design

Nu sunt un fan al acestor telefoane butucanoase si nu imi place nici acest model de la Uhans, insa este posibil ca unii dintre voi sa apreciati acest terminal. Este gros, urat, dar ieftin si bun.

Dupa cum am scris si mai sus, acest telefon ma duce cu gandul la smartphone-urile de lux ale celor de la Vertu.

Display

Ecranul are 5 inci si vine cu o rezolutie de 1280 x 720 pixeli, fiind un ecran IPS HD. Display-ul are o rezolutie HD tocmai pentru ca pretul in care se incadreaza acest telefon nu permite unul Full HD. Insa eu sunt de parere ca rezolutia Full HD este necesara pentru ecranele de peste 5-5,2 inci.

Hardware

Mediatek MT6735P va spune ceva? Acest model de procesor este unul entry level si vine cu patru nuclee ARM Cortex A53 tactate la 1.0 Ghz. Memoria RAM are 2GB, iar cea interna 16GB. Sistemul de operare Android 5.1 Lollipop ruleaza fara probleme pe aceasta configuratie, mai ales ca producatorii chinezi nu fac mari modificari la Android.

Camera foto

Pentru 99 de dolari, nu ar trebui sa aveti mari pretentii de la acest telefon pe partea foto. Acest model vine cu o combinatie 13+5MP, insa senzorul foto este slab, iar fara lumina naturala pozele ies pixelate.

Autonomie

Pentru un telefon atat de gros era evident ca bateria va fi destul de mare, astfel capacitatea ei este de 3500 mAh. As fi vrut 4000 mAh, dar la 99 de dolari si 2GB de RAM nu cred ca pot sa am pretentii mai mari. Oricum, telefonul are cea mai buna configuratie pentru pretul lui, pacat ca nu arata prea bine.

s-ar putea sa-ti placa