Acasa Diverse Twitter interzis in Turcia

Twitter interzis in Turcia

by Dragos Schiopu

Twitter a fost blocat in Turcia din motive politice, Ministrul Turciei Recep Tayyip Erdoğan confirmand ca nu va mai exista Twitter in tara sa. Perioada in care populara retea de socializare va fi inchisa nu este cunoscut, dar se pare ca vorbim de o blocare permanenta a retelei.

twitter-bird-white-on-blue

In tari din Asia accesul la retelele de socializare precum Facebook, Twitter sau Google Plus precum si site-uri ca Youtube este restrictionat, utilizatorii avand alte posibilitati de a socializa. O tara in care aceste restrictii se aplica este si China, dar exista alternative foarte populare care sa inlocuiasca toate aceste servicii mentionate mai sus. Spre deosebire de serviciile americanilor, retelele de socializare din Asia mentioneaza ca utilizatorii sunt urmariti de catre guvern. Evident ca si Facebook urmareste utilizatorii, insa diferenta este ca aceste retele utilizate de europeni si americani nu recusnosc acest lucru.

Ministrul Turciei Recep Tayyip Erdoğan a confirmat intr-un interviu ca in tara sa nu va mai exista Twitter „Vom eradica Twitter. Nu ma intereseaza ce va avea de spus comunitateea internatioanla”. Lipsa Twitter din Turcia este posibila datorita unei legi care permite sa inchida orice site care incalca politica de securitate a tarii. Documentul care a inchis aceasta retea de socializare si postat pe Twitter arata cat de corupt este Recep Tayyip Erdoğan alaturi de oamenii care il sustin.

s-ar putea sa-ti placa