Acasa Telefoane Trece BlackBerry pe Android? – BlackBerry Venice

Trece BlackBerry pe Android? – BlackBerry Venice

by Dragos Schiopu

BlackBerry este o companie canadiana ce produce niste smartphone-uri bazate pe BlackBerry OS. Acest sistem de operare a fost destul de bine gandit insa o data cu aparitia Android-ului doua mari sisteme de operare mobile au avut de suferit si anume Symbian si BlackBerry OS. Cei de la Nokia nu au vrut sa accepte realitatea si au pierdut foarte mult din pricina acestui fapt. BlackBerry nu are de gand sa ajunga in situatia finlandezilor si ar putea introduce un telefon cu Android. Pentru moment nimic nu este sigur, dar intentia canadienilor de a trece pe Android este mai veche.

blackberry-venice

Stirea de mai sus nu ma surprinde deloc. BlackBerry au probleme financiare foarte mari si cauta o solutie pentru a iesi din impas. Cei de la Lenovo vroiau sa cumpere aceasta divizie de telefoane mobile, dar negocierile au picat.

Daca lumea vrea Android, atunci Android sa fie sau cel putin asa gandesc si cei de la BlackBerry care nu au avut un rezultat prea bun cu BB OS 10. Nici nu era de asteptat ca un astfel de sistem de operare sa fie un succes. In ziua de astazi e greu sa concurezi cu Android sau iOS care au un magazin de aplicatii imens. Ce oferea BB OS 10? Cam nimic, o simpla interfata grafica bine gandita dar fara suportul unui marketplace mare BB 10 a ramas decat un proiect nereusit.

Astfel, BlackBerry Venice ar putea fi o ultima speranta, spun eu, pentru compania canadiana. Fara sa vanda telefoane si sa mai impresioneze cu ceva Venice ar putea fi un altfel de telefon cu Android. Aici BlackBerry ar putea avea de castigat deoarece tastatura canadienilor a fost destul de iubita de fanii acestora si un telefon cu Android alaturi de o tastatura BB ar putea fi un succes. Nu unul foarte mare, dar telefonul s-ar putea vinde destul de bine cat sa mai stabilizeze situatia economica a companiei.

BlackBerry Venice

Initial, BlackBerry Venice a fost prezentat avand BB OS, dar nu este exclus sa vedem modelul final cu Android. Voi ce ati prefera, BB OS sau Android?

s-ar putea sa-ti placa