Acasa Diverse Testarea alcoolemiei online este posibila

Testarea alcoolemiei online este posibila

by Dragos Schiopu

INPES (Institutul National de Prevenire si Educatie pentru Sanatate) a elaborat un test online prin care bauturii din Franta isi pot evalua gratuit consumul de alcool.

testare alcoolemie online

Fie ca e vorba de un consum regulat sau unul ocazional, alcoolul produce dependenta iar urmarile acestei dependente nu au intotdeauna un final fericit. Pentru a ajuta la autoevaluarea consumului de alcool si pentru a furniza servicii personalizate de consiliere, INPES a lansat testul gratuit numit ‘alcoometru’.

Testul ii va ajuta pe consumatori sa constientizeze stadiul in care se afla si ar trebui, eventual, sa ii determine sa isi schimbe obiceiurile sau sa consume mai putin. Un ficat bun si o memorie la fel de buna te poate ajuta sa raspunzi cu succes la cele 12 intrebari despre consumul din ultimele 12 luni.

Chestionarul determina consumul de alcool prin raspunsurile oferite de cel care sustine testul, apoi raporteaza rezultatele la media nationala a consumului si ofera consiliere adaptata fiecarui profil de bautor. Pentru a beneficia de acest sprijin personalizat dar si de alte sfaturi practice, trebuie sa iti creezi un cont.

Potrivit INPES, un studiu efectuat timp de sase saptamani pe aproape 339 bautori cu risc (cel putin 17 pahare pe saptamana) au indicat o scadere saptamanala de 3,3 pahare in randul persoanelor care au folosit testul, comparativ cu un declin de 1,2 pahare pentru grupul care nu a facut testul.

Testarea alcoolemiei online este posibila momentan doar in Franta, insa asteptam ceva asemanator si pentru bautorii din Romania

s-ar putea sa-ti placa