Acasa Telefoane Telefonul tau poate fi urmarit din cauza unor aplicatii

Telefonul tau poate fi urmarit din cauza unor aplicatii

by Dragos Schiopu

Virus_Android

Hackerii cauta de fiecare data „nod in papura” ca sa iti acceseze telefonul fara ca tu sa stii, sa iti umble printre aplicatii, printre mesaje sau contacte si in cel mai rau caz sa iti acceseze si contul bancar. Androidul a devenit un sistem destul de sigur dar unele dintre aplicatiile gratuite din Magazinul Play au mici probleme atunci cand vine vorba de securitate. Din cauza anumitor tipuri de aplicatii pe care vrei sa le instalezi in terminalul tau Android vei putea avea de suferit cu toate ca review-urile si comentariile par foarte reale. Este un intreg sistem, extrem de bine gandit in care au cazut tot mai multi necunoscatori.

La momentul de fata mai bine de 100 de aplicatii pentru Android ofera informatii in secret despre bateria telefonului, acestea putand fi folosite si pentru a depista locatia utilizatorului. Intregul sistem pe baza caruia functioneaza modulul de detectare este destul de simplist. Daca stam bine si ne gandim, fiecare aplicatie in parte consuma bateria intr-un mod diferit, astfel facand posibila si accesarea la GPS-ul terminalului.

Unii dintre cercetatori sunt de parere ca: „Aplicatiile care vor acces la locatie pot sa treaca peste orice restrictie si sa afle locatia telefonului. Acest lucru poate fi facut fara ca releul de care apartine semnalul sa stie asta, atata timp cat atacatorul stie zona in care se plimba victima”.

Orice aplicatie are tendinta de ati urmari activitatile din telefon cu toate ca tu nici macar nu dai de banuit, sunt folosite atat pentru a descoperi locatia in care te afli cat si sarcinile zilnice pe care le executi pe un astfel de terminal cu Android. Peter Sommer, expertul digital de la Scoala de Economie din Londra este de parere ca: „Daca folosesti un telefon mobil, vei fi urmarit”.

Chiar in acest moment fara ca tu sa stii cel mai probabil telefonul tau este urmarit, lucru ce nu poate fi oprit decat atunci cand aplicatia respectiva este stearsa din sistem.

 

s-ar putea sa-ti placa