Acasa Jocuri Syndicate – un remake reusit sau inca un shooter mediocru?

Syndicate – un remake reusit sau inca un shooter mediocru?

by Dragos Schiopu

Syndicate este un nou shooter tactic dezvoltat in studiourile Starbreeze si lansat in Europa in data de 24 februarie a acestui an. Jocul este mai mult decat binevenit mai ales din cauza lipsei de jocuri originale in acest an. Bineinteles, o serie de titluri foarte cunoscute ne vor invada piata, Far Cry 3, Mass Effect 3, Max Payne 3 cat si altele, insa toate sunt doar continuari ale celor precedente.

Syndicate este un ramake dupa un joc aparut in anul 1993, un joc revolutionar pentru toate shooterele tactice din vremea lui. Electronic Arts a facut din acest joc o ombinatie intre Crysis 2, Mass Effect si chiar Deus Ex, gameplay-ul semanand foarte mult cu Human Revolution.

Pana acum nu vad nimic rau in asta, piata este suficient de mare pentru un numar mare de shootere tactice, insa este de calitate?

O mare schimbare a jocului este trecerea de la tactic la first person shooter, acelasi lucru s-a intamplat si in seria Fallout. Chiar daca fanii die hard ar fi fost mult mai incantati de un clasic, jocul se bucura oricum de succes.

Storyline – Da, chiar are!

Ca orice joc plin de asteptari, are parte si de un storyline destul de simplu si captivant. Tu, ca jucator, intri in pielea lui Miles Kilo, un agent al mega-corporatiei EuroCorp.

Aceasta corporatie a fost infiintata in anul 2017, urmand ca in 2025 sa lanseze un cip (numit DART) folosit pentru implante neurologice. Acest cip functioneaza pe baza de adrenalina si permite trasmiterea de informatii intre persoane, facand majoritatea componentelor si aparatelor electronice din jur sa para efectiv invechite.

Dupa cum e de asteptat, lumea se afla in pragului unui haos total, condusa nu de guverne ci de mega-corporatii cunoscute ca Syndicates (sindicate). In tot haosul creat de aceste sindicate, lumea se imparte in doua extreme:  cei care imbratiseaza ideea cipului, aproximativ 15% din populatia de 15 miliarde de oameni si restul, refuzand implementarea acestor cipuri si exclusi total din retea.

Jocul incepe practic in 2069, unde, aflat in pielea agentului Miles Kilo, ai ca prima misiune uciderea lui Gary Chang, un cercetator angajat de o companie rivala numita Aspari. Si de aici incep o serie de intorsaturi, intrigi si adevaruri care ies usor la suprafata destul de cursiv. Cu mici exceptii, jocul parca se blocheaza de cateva ori, in acele momente te afli in situatia jenanta de a fi blocat in cate o incapere a carei usa trebuie sa o deschizi folosind elemente din jur. Iar daca pana atunci totul parea foarte liniar si venea de la sine, sa vezi atunci dificultate.

Jocul este destul de studiat la baza, are un concept genial, insa are si cateva mici scapari care il departeaza extrem de mult de Human Revolution a carei poveste si gameplay iti raman intiparite bine in memorie.

Gameplay, AI si alte gauri negre

Daca il privim ca shooter, jocul este cu adevarat genial, acesta aduce o mecanica de joc foarte interesanta, experienta simtita fiind foarte reala. Kilo are o serie de abilitati interesante prin care este permisa chiar si controlarea adversarilor, insa cat de original este acest lucru? Daca imi aduc bine aminte, pare copiata din batranul Star Wars.

Syndicate vine si cu o intreaga serie de bube grafice (cam ca orice joc de la EA) pentru care as fi concediat designerii. Insa toate astea ar fi iertabile daca la capitolul Inteligenta Artificiala ar fi stat mai bine. Majoritatea adversarilor sunt efectiv retarzi, impresia generala creata este mai mult a unor zombie decat a unur fiinte rationale.

Din punct de vedere al sunetului se vede munca actorilor vocali, chiar si-au dat silinta sa interpreteze bine. Din punct de vedere muzical jocul se bucura de foarte mult dubstep, totusi se putea mai bine.

Din punct de vedere al multiplayer-ului nu pot spune nimic, nu am reusit sa il testez insa promit sa ma revansez cat de curand.

Ca sa nu dramatizez prea tare am sa termin articolul cu o simpla incurajare in a juca Syndicate. Chiar daca personal nu mi-a atras atentia asa de tare, jocul este o reusita.

Cerinte minime de sistem:

  • Sistem de operare : Microsoft Windows XP SP3
  • Procesor : Intel Core 2 Duo E4600 sau AMD Athlon 64 X2
  • Memorie RAM : 2 GB (3 GB pentru Vista/Windows 7)
  • Placa video: NVIDIA GeForce 8800 GT 512 MB sau ATi Radeon HD 4650 512 MB
  • Spatiu pe HDD :  10.5 GB
  • Placa de sunet cu suport DirectX si VoIP.

s-ar putea sa-ti placa