Acasa Tehnologie Stephen Hawking a dezvoltat un nou sistem de comunicare

Stephen Hawking a dezvoltat un nou sistem de comunicare

by Dragos Schiopu

Profesorul Stephen Hawking a vorbit in exclusivitate despre o noua platforma destinata comunicarii, omul de stiinta spunand ca inventia poate schimba vieti si destine. Este vorba de o noua tehnologie pe care Hawking, impreuna cu Intel, au dezvoltat in ultimii trei ani si care ajuta persoanele invalide sa vorbeasca.
SPAIN-SCIENCE-FESTIVAL-HAWKING
In cadrul unui eveniment ce a avut loc la Londra, profesorul Hawking a declarat: „Noi impingem mai sus limitele a ceea ce este posibil”. De asemenea, a sustinut ca, fara noua platforma, el nu ar fi fost in stare sa vorbeasca astazi.”Medicina nu a fost in masura sa ma vindece, asa ca m-am bazat pe tehnologia sa ma ajute sa comunic si sa traiesc”, a spus Hawking, considerat de multi ca fiind cel mai inteligent om de pe Pamant. „Dezvoltarea acestui nou sistem are potentialul de a imbunatati viata persoanelor cu handicap din lumea intreaga si are capacitatea de a depasi limitele comunicarii, care ne-au stat, odata, in cale.”

Compania multinationala Intel s-a oferit sa il ajute pentru prima data pe profesorul Hawking la mijlocul anilor 90, iar in urma cu cativa ani, omul de stiinta i-a contacta pentru a-l sprijini in modernizarea acestei platforme de comunicare. Lama Nahman, Principle Engineer la Intel, a declarat ca noul sistem a fost dezvoltat in ultimii trei ani, acesta fiind cuplat este cuplat la ochelarii si obrazul profesorului. Miscarea obrazului este detectat printr-un senzor infrarosu, permitandu-i apoi sa selecteze o litera a alfabetului, care, la randul sau determina numeroase traduceri sugerate.
hawk1
Una dintre problemele cu care se confrunta profesorul Hawking, leaga de sistemul sau anterior de comunicare, a fost acea ca rata de un cuvant pe minut era in descrestere. Astfel, Intel a decis sa reduca cantitatea de caractere necesare pentru introducere, cu scopul de a realiza cuvinte mai scurte, dar intregi. Tehnologia lor predefinita presupune ca acum, profesorul Hawking, trebuie sa tasteze mai putin de o litera la cinci pentru cuvintele pe care le foloseste.

„Sistemul meu anterior de comunicare este mai vechi de 20 de ani si am constatat ca este foarte greu sa continui sa comunic eficient si sa fac lucrurile pe care le iubesc in fiecare zi.”, a spus profesorul Hawking. „Acest nou sistem este imi schimba incontinuu viata si sper ca ma va ajuta in urmatorii 20 de ani.”, a marturisit profesorul Stephen Hawking.
Stephen-Hawking-cientifico-famoso-mundo_CLAIMA20141022_0236_34
Intel a declarat ca intentioneaza sa faca sistem disponibil pentru toata lumea, urmand ca acesta sa fie si gratuit pentru utilizatori.

s-ar putea sa-ti placa