Acasa Tehnologie SteamOS suporta acum Intel si AMD

SteamOS suporta acum Intel si AMD

by Dragos Schiopu

Steam-OSVarianta SteamOS care a fost lansata anul trecut de catre cei de la Valve avea o problema de o gravitate destul de ridicata, nu se potrivea cu grafica celor de la AMD si Intel. Pana in prezent acest sistem ruland doar pe Nvidia, la acest update adaugandu-se suport si totodata incercand sa se mai remedieze din probleme.

Dezvoltatorii au afirmat insa sa nu avem niste asteptari foarte mari deoarece SteamOS, chiar si acum mai este in stadiul beta. Potrivit celor de la AMD, inca mai exista probleme in momentul cand se ruleaza pe ecran chiar si cu V-sync activat. Toata aceasta treaba duce la o rulare mai lenta a intregului sistem.

Compania spune totusi ca aceste probleme se vor remedia in curand, lucrand cu foarte mult interes cu marii de la Intel si AMD special pentru a putea sa raspandeasca SteamOS pe cat mai multe platforme.

Actualizarea se poate faca simplu si rapid. Oficialii Valve au declarat ca update-ul ar trebui sa se faca automat la urmatoarea versiune care este disponibila. Totusi, daca inca nu aveti SteamOS instalat, ar fi indicat sa va mai uitati inca o data la calculatoarele voastre, acestea trebuie sa aiba: un procesor pe 64 de biti, cel putin 4 GB memorie RAM, 500 GB spatiu de stocare si un port USB care este necesar in momentrul instalarii.

Totodata, trebuie retinut ca SteamOS nu are facilitatea de a partitiona hard disk-ul, deci prin instalarea acestuia veti pierde cu siguranta toate datele salvate pe acea unitate pana la momentrul instalarii. Daca totusi doriti sa instalati acest nou sistem dedicat jocurilor ar fi indicat sa folositi un hard disk de rezerva unde sa nu aveti date personale salvate.

Oficialii Valve au declarat ca problema cu partitionarea va fi rezolvata la unul dintre cele mai apropiate update-uri. Dupa acest anunt foarte multi s-au aratat interesati de acest lucru.

s-ar putea sa-ti placa