Acasa Diverse Sony dezvăluie cea mai nouă serie de inovații în cadrul CES 2015

Sony dezvăluie cea mai nouă serie de inovații în cadrul CES 2015

by Dragos Schiopu

Filozofia companiei, aceea de a „inspira și de a satisface curiozitatea oamenilor din întreaga lume, conectându-i la emoția experienței în utilizarea celor mai noi gadget-uri”, se regăsește în cadrul standului Sony prin cele mai noi produse și prototipuri care aduc în prim plan tehnologiile 4K Ultra High-Definition, High-Resolution Audio („Hi-Res”) și SmartWear.

Sony transpune experiența 4K la un nivel superior prin intermediul unei game largi de produse compatibile 4K. În 2015 vor fi lansate pe piață 4 noi serii LCD BRAVIATM Ultra HD 4K, însumând un total de 12 televizoare a căror calitate a imaginii este asigurată de propriul procesor 4K de la Sony, X1. Printre noile modele BRAVIA se numără și cea mai subțire serie de televizoare din lume*1 (de aproximativ 4,9 mm la cel mai subțire punct), precum și prima serie din lume cu difuzoare*2 compatibile cu tehnologia Hi-Res.

Mai mult, Sony echipează o gamă largă de televizoare 4K și Full HD cu cel mai nou sistem de operare de la Google, AndroidTM TV, ce oferă o compatibilitate sporită între televizor si dispozitivele mobile cu Android. De asemenea, interfața Sony One-Flick Entertainment acordă utilizatorilor posibilitatea de a beneficia de o experiență unică, mulțumită telecomenzii cu suprafață tactilă, ce permite accesarea conținutului dintr-o singură mișcare. Această combinație asigură consumatorilor un mod nou de interacțiune cu televizorul, conținutul, serviciile și aplicațiile disponibile.

Sony oferă pasionaților de film șansa de a surprinde acțiunea în 4K prin intermediul noului Action Cam capabil să înregistreze cele mai clare imagini în format 4K UHD, înregistrând fidel cele mai intense momente. În plus, Sony prezintă și cea mai nouă cameră video 4K Handycam®, cu 30% mai mică și 20% mai ușoară față de modelul curent*3, echipată cu sistem de stabilizare Sony Balanced Optical SteadyShotTM.

De asemenea, gama de produse Sony compatibile cu tehnologia Hi-Res se va îmbogăți cu 10 dispozitive noi, printre care se numără sistemele Walkman®, căști, sisteme audio wireless și home theater, precum și amplificatoare multi-canal integrate. Cu ajutorul celei mai recente tehnologii pentru codec-uri, LDACTM, ce permite transmiterea de până la 3 ori mai multe date comparativ cu tehnologiile existente*5, cei care iubesc muzica se pot bucura de piesele preferate chiar și atunci când acestea sunt transmise wireless sau prin Bluetooth®. Vizitatorii standului Sony pot testa și SongPal LinkTM, funcția disponibilă pe cele mai noi produse și care oferă posibilitatea redării simultane a aceluiași conținut audio pe mai multe dispozitive conectate*6.

În domeniul tehnologiei purtabile, Sony amplifică experiența dispozitivelor SmartWear prin lărgirea acestei game inovatoare. Noile produse permit analiza activităților zilnice prin intermediul aplicației Lifelog, totul pentru a îmbunătăți considerabil stilul de viață al utilizatorilor. Pentru 2015, Sony își propune consolidarea relației cu brandurile de fashion și lifestyle, inovând modul în care pot fi purtate. De la căști și până la ochelari, linia SmartWear va lua diverse forme. În plus, mulțumită unei palete largi de servicii și aplicații oferite de Sony sau de terți, aceste dispozitive vor beneficia de o gamă software considerabilă, de la aplicații pentru comunicare, la cele pentru sport – alergat, golf, fitness.

Sony a susținut o conferință de presă în data de 6 ianuarie, ora 2:00, unde Kazuo Hirai, Președintele Sony Corporation și CEO, și Michael Fasulo, Președinte Sony Electronics (SEL) și COO, au dezvăluit cele mai noi produse Sony. Înregistrarea conferinței poate fi urmărită și pe www.ustream.tv/sony.

*1: Pentru televizoare LCD de minimum 20 de inci. La data publicării comunicatului.
*2: La data publicării comunicatului.
*3: FDR-AX100
*5: SBC (328kbps, 44.1kHz)
*6: Dispozitivele compatibile Hi-Res includ sisteme audio wireless, sisteme home theater și aplificatoare multi-canal integrate.

Principalele produse și prototipuri prezentate

【4K】

Sony anunță la ediția din acest an a CES 12 modele de televizoare BRAVIA 4K din trei serii diferite, ce aduc o experiență vizuală îmbunătățită prin calaritate impresionantă, o paletă mai mare de culori, luminozitate și contrast ridicate. Toate acestea sunt posibile datorită utilizării procesorului propriu 4K X1. Astfel, Sony prezintă în Las Vegas noua serie BRAVIA X9000C cu design de tip „Floating Style”, fiind cele mai subțiri*1 televizoare din lume (cu o grosime minimă de doar 4,9 mm). Totodată, Sony va prezenta seria X9300C, primele*2 televizoare din lume care redau sunet de înaltă definiție. Acestea sunt echipate cu difuzoare compatibile High Resolution Audio, iar tehnologia DSEEHX™ încorporată îmbunătățește calitatea fișierelor audio care au trecut prin procesul de compresie(fie că e cel transmis de furnizorii de servicii TV, fie că este din alte surse) până aproape de calitatea Hi-Res*7.

Produsele Sony sunt compatibile cu standardele de compresie video 4K H.265/HEVC (High Efficiency Video Coding) și WebM VP9 permițându-le utilizatorilor să se bucure de mai multe platforme de conținut. Și pentru că YouTube utilizează formatul VP9, orice utilizator poate urmări direct pe televizorul BRAVIA înregistrările realizate cu camerele video Sony Action Cam 4K și care sunt disponibile online.

FDR-X1000VR, prima camera Sony Action Cam 4K*8 poate înregistra imagini 4K/30p (100Mbps). Camera dispune de tehnologia avansată SteadyShot*9 și este prima din gamă care beneficiază de tehnologia de diminuare a zgomotului produs de curenții de aer.

Noua camera Handycam FDR-AXP33 cu înregistrare 4K*8 este cu aproximativ 30% mai mica și cu 20% mai ușoară decât modelul existent deja pe piață*3 și este prima din seria sa echipată cu sistem de stabilizare optică Balance Optical SteadyShot, capabil să reducă trepidațiile în orice situație de înregistrare, de la zoom, la imagini apropiate.

*7: până la echivalentul a 192 kHz/24 bit.
*8: QFHD (3940 x 2160p)
*9: Doar pentru înregistrarea HD.

【High-Resolution Audio】 

Sony aduce utilizatorilor de produse audio o experiență de calitate superioară, fie că sunt în confortul propriei case, fie că aleg să asculte muzică pe drum. Noile produse permit, de asemenea, audiții la o calitate impresionantă, chiar dacă sunt făcute wireless via Bluetooth, prin aplicația SongPal Link, ce permite redarea melodiilor simultan pe mai multe dispozitive interconectate*6.

Noul Walkman® NW-ZX2 Hi-Res este vârful gamei ZX, succesorul modelului Walkman® NW-ZX1, lansat în toamna anului 2013. Noul produs redă sunetul la o calitate superioară față de predecesorul său datorită caracteristicilor de design care atrag după sine îmbunătățiri ale experienței audio. Noul model are o autonomie de 33 de ore de redare a melodiilor în formate de înaltă rezoluție (la 192 kHz/24 biți) și oferă o audiție impresionantă chiar și atunci când este conectat wireless prin Bluetooth la căștile Sony MDR-1ABT.

Sony prezintă în cadrul CES 2015 un prototip de player audio pentru mașină ce redă sunet de înaltă rezoluție.

【SmartWear】 

Printre prototipurile de dispozitive SmarWear, Sony prezintă anul acesta, la CES în Las Vegas, Smart B-Trainer – un dispozitiv ușor, ce poate fi purtat pe cap, creat pentru pasionații de jogging. Dispozitivul este echipat cu senzori de mișcare și player audio și are ca scop încurajarea sportului ca rutină. Acesta selectează melodii potrivite tempo-ului de alergare și ritmului cardiac al utilizatorului și oferă, de asemenea, indicații pentru diferite programe de antrenament.

De asemenea, la standul Sony din cadrul CES va fi expus pentru prima data pentru public dispozitivul concept SmartEyeglass Attach. Creat pentru cei care fac sport, acest dispozitiv valorifică expertiza unică a Sony în domeniul tehnologiei OLED și poate fi integrat în ochelarii produși de terțe companii. Acesta oferă utilizatorilor informații importante pe un ecran color de înaltă rezoluție. Dispozitivul este creat atât pentru cei care vor să îl folosească în interior, cât și pentru cei care practică sporturi în aer liber și este preconizat pentru lansare până la finalul anului fiscal următor, când Sony va intra pe segmentul dispozitivelor SmartWear.

【Life Space UX】

Cu ocazia Consumer Electronics Show din 2014, Sony a prezentat conceptul Life Space UX, în încercarea de a reimagina spațiul de locuit. Sony continuă comercializarea produselor prototip Life Space UX, după lansarea cu success a primului produs din gamă, proiectorul 4K Ultra Shoort Throw. Acesta are capacitatea de a transforma un perete în apropierea căruia este așezat într-o fereastră în mărime naturală, cu o diagonală de 147 de inci, redând imagini Full HD impresionante. Proiectorul a fost lansat în State Unite în luna septembrie a anului trecut.

Anul acesta, mai multe produse din gama Life Space UX vor fi disponibile pe piață, inclusiv difuzoarele în formă de becuri LED, care au o dublă funcționalitate: luminează și redau sunet. De asemenea, pentru anul acesta este planificată lansarea proiectorului portabil Ultra Short Throw – un dispozitiv compact în formă de cub cu o dimensiune de aproximativ 10 cm. Acesta poate proiecta o imagine cu diagonală de 50 de inci, permițând utilizatorilor să urmărească un film în orice încăpere a casei. În plus, Sony va prezenta în premieră Symphonic Light, trei modele de dispozitive luminoase care redau sunete. Prin toate aceste produse unice, Sony va continua să creeze și să ofere noi moduri de viață în viziunea Life Space UX.

*Toate numele produselor prezentate sunt mărci înregistrate ale Sony Corporation sau ale companiilor afiliate.

s-ar putea sa-ti placa