Acasa Telefoane Setari internet Vodafone pentru Android

Setari internet Vodafone pentru Android

by Dragos Schiopu

Cauti setari internet Vodafone pentru cele mai populare sisteme de operare mobile: Android, IOS si Windows? Digipedia te invata cum sa iti configurezi smartphone-ul. Astazi vom aborda Androidurile.

android

 

Daca ai un smartphone cu sistem de operare Android si ai cartela sau abonament persoana fizica Vodafone, setarile de internet de care ai nevoie sunt cele cu APN live.vodafone.com, in 99% dintre cazuri. Exista si cateva abonamente pentru persoane fizice care folosesc APN internet.vodafone.ro.

La Android, dupa ce ai gasit meniul NUME PUNCTE DE ACCES (care de obicei se afla urmand pasii Setari – Wireless si retele / Mai multe – Retele mobile) trebuie sa te asiguri ca ai un profil in dreptul caruia apare live.vodafone.com si ca el este bifat. Daca nu ai, apesi buton de meniu si alegi APN nou unde vei completa: nume, APN si tip APN.

La nume: orice nume vrei si cu ce fel de caractere vrei, preferabil Internet sau Vodafone Internet, ceva care sa te ajute sa il distingi ca e de Vodafone (poate ai dual sim, poate folosesti mai multe sim-uri in el, printre care si unele de alta retea).

La APN: live.vodafone.com (e important sa fie scris corect si cu litere mici).
Tip APN: default (scriem cu litere mici daca avem un camp editabil) sau alegem INTERNET, daca avem de ales din trei variante disponibile – situatie intalnita in special la telefoane SAMSUNG.

Salvezi profilul, il bifezi si faci un test pe internet. Dupa ce te asiguri ca ai bifat conexiune date, date mobile sau oricum se numeste optiunea de deschidere date mobile in meniul telefonului tau.

Nu se conecteaza? Incearca o inchidere repornire telefon.

Daca tot nu functioneaza este posibil sa ai abonament de Mobile Internet si atunci va trebui refaci setarile de mai sus doar ca de data asta vei completa la APN  internet.vodafone.ro.

Sigur va functiona.

Ai un smartphone dual SIM? Ai de facut o setare suplimentara.

Cauta sectiunea DUAL SIM MANAGER, SIM MANAGER sau SIM MANAGEMENT, unde setezi ce cartela  vrei sa foloseasca internetul: slotul 1 sau 2. Sunt unele Android-uri cu dual SIM unde este necesar sa pui SIM-ul pe care vrei sa folosesti internetul pe slot-ul 1, daca il pui pe slotul 2, internetul nu va functiona.

 

Rezumand:

MeniuSetariMai multe setariRetele mobileNume puncte de acces – apasati MeniuAPN Nou:

  • Nume: VF Internet pe Mobil
  • APN: live.vodafone.com  // internet.vodafone.ro 
  • Tip APN: default

Apasati MeniuSalvare

MeniuSetariMai multe setariRetele mobile – Bifati Date mobile

Important de stiut:

Daca ai facut setarile de mai sus si tot nu te poti conecta la internet, vei sterge setarile prin comanda Meniu – Setari – Wireless si retea / Mai multe retele – Retele mobile – Nume puncte de acces, buton de meniu si Revenire la setari implicite (se reseteaza doar setarile APN, deci nu se pierd alte date din telefon), dupa care refaci setarile de mai sus.

 

Revenim cu setari internet Vodafone pentru IOS si Windows.

s-ar putea sa-ti placa