Acasa Jocuri Serii de jocuri nemuritoare #2: FIFA

Serii de jocuri nemuritoare #2: FIFA

by Dragos Schiopu

In fiecare zi de luni a saptamanii cate o serie de jocuri care inca de la aparitie au fost indragite de gamerii de pretutindeni si au adus profit uimitor companilor producatoare va va fi prezentata pe site-ul digipedia.ro.

FIFA este o serie de jocuri produsa de firma americana Electronic Arts Sports (EA Sports), disponibila pe majoritatea platformelor existente( PC, Xbox, PlayStation, smartphones, nintendo, etc). De precizat faptul ca jocul este lansat in fiecare an, de obicei in lunile septembrie-octombrie. Tema principala a jocului este fotbalul, jocul avand licente oficiale de la majoritatea ligilor de fotbal profesioniste din lume (din pacat nu si a Romaniei), imitand jucatorii reali cu calitatile lor reale. Jocul este foarte indragit de catre fanaticii suporteri.

Primul joc FIFA a aparut in anul 1993 si s-a numit  „FIFA International Soccer”, jocul avand de atunci destul de mult succes in ciuda faptului ca in acel timp nu prea existau calculatoare sau alte console de joc.

In anii ce au urmat jocul a suferit transformari uimitoare, FIFA transformandu-se dintr-un joc 2D simplu, cu o grafica cat se poate de slaba, intr-un joc 3D, realist, uneori punandu-ti intrebarea daca este intr-adevar un joc sau realitatea. De asemenea gameplay-ul a evoluat foarte mult, motoarele de joc evoluand si ele.

In urmatoarele randuri va voi vorbi despre cele mai importante editii ale seriei si cum au influentat acestea evolutia FIFA. Jocurile sunt FIFA 07, FIFA 11 si FIFA 14(Next-Gen).

FIFA 07

Este probabil cel mai cunoscut joc al editiei FIFA nu doar din cauza ca grafica a evoluat fata de editia din 2006, dar si din cauza caun nou mod numit „Interactive Leagues” a fost adaugat. De asemenea stadioane reale (Wembley, Emirates), dar si liga turca au fost adaugate in joc. De precizat faptul ca editia de Xbox 360 a jocului a oferit un nou motor de joc, revolutionar.

239264516

FIFA 11

Sub sloganul „We are 11” producatorii de la EA Sports au lansat jocul FIFA 11. Pentru varianta de PC noul „engine” ,care a fost disponibil inca din FIFA 10 pe platformele PlayStation si Xbox 360, a fost cu adevarat o gura de aer serioasa luata, deoarece producatorii americani incepeau sa piarda teren inf ata japonezilor de la KONAMI cu al lor Pro Evolution Soccer, care a crescut de la an la an. De asemenea „Manager Mode” a fost inlocuit de „Career Mode” care a adus functii noi: jucatorul poate juca drept manager, jucator de camp sau antrenor-jucator. O noua inovatie adusa in aceasta editie a fost faptul ca poti juca si portar!

Fifa-11-manager-mode

FIFA 14 (Next-Gen)

Ce este acest Next-Gen? Ei bine, in luna septembrie a anului 2013, EA Sports au lansat FIFA 14 cu vechiul motor de joc dar cu o gramada de imbunatatiri la gameplay si moduri de joc, insa o data cu aparitia noilor console Xbox One si Playstation 4, americanii au lansat un nou joc FIFA 14 – Next Gen care ofera un motor de joc nou – Ignite, mult imbunatatit cu o fizica imbunatatita a mingii, noi tehnici de lovire a mingii, dar si coregrafii din partea suporterilor de pe stadion.

FIFA14_Next_Gen_2

In acest video va las sa observati evolutia seriei FIFA, o serie nemuritoare, probail cea mai longeviva si de succes serie din categoria jocurilor cu tema sportiva, de la an la an:

s-ar putea sa-ti placa