Acasa Diverse De ce sa alegi Windows 8.1 si nu Windows XP?

De ce sa alegi Windows 8.1 si nu Windows XP?

by Dragos Schiopu

Un ecran touch screen te va ajuta intotdeauna sa utilizezi mai usor Windows 8 si sa te acomodezi cu interfata acestuia.

In anul 2001 cand Windows XP a fost lansat, laptop-urile erau foarte scumpe, aveau un aspect fizic gros, ecranul nu era de o foarte buna calitate, performantele erau medii iar din totalul populatiei doar 8% avea acces la internet.

Tehnologia a luat o alta forma in anul 2014, Microsoft scotandu-l la pensie pe batranul Windows XP dupa o activitate de 13 ani. In tot acest timp factorii de productie au evoluat, dizpotivele portabile au devenit din in ce mai mici iar performantele au crescut.

Peste cateva zile Windows XP iese din programul de garantie al Microsoft ne mai furnizand servicii de securitate, utilizatorii fiind expusi la un risc extrem de ridicat asupra datelor personale si scaderea procesului de productivitate in cadrul unei firme.

Utilizatorii de XP sunt fideli sistemului de operare. Au unele retineri daca vine vorba de o schimbare catre Windows 8.

Exista anumiti factori care ii determina sa nu aleaga Windows 7/8. Performanta calculatoarele reprezinta principala problema in cadrul unui utilizator de rand. In Romania probabilitatea ca un utilizator de Windows Xp sa treaca catre o versiune mai noua este minora, economia tarii nefiind una prea favorabila.

s-ar putea sa-ti placa