Acasa Telefoane Schimbare de strategie la HTC

Schimbare de strategie la HTC

by Dragos Schiopu

htcDupa ce in trimestrul al patrulea cei de la HTC au raportat ca sunt in pierdere cu aproape o treime la 1,41 miliarde de dolari, au ajuns la o concluzie, mai exact, doresc sa reintre in lupta in randurile telefoanelor de tip low cost.

Asa ca, cei de la HTC traiesc cu speranta: vanzand telefoane cu un cost mai redus vor ajuta la recuperearea financiara a companiei. Dupa cum bine stim, in ultimii doi ani HTC a simplificat extrem de mult portofoliul lor de dispozitive mobile, ramanand doar cu o mana de telefoane inteligente de tip premium cu un cost mai ridicat. Asa ca, dupa ce au vazut ca sunt in scadere, acestia doresc sa isi extinda din nou intreg portofoliul, acum insa indreptandu-se mai mult si pe partea de telefoane low cost care sa le aduca un numar de vanzari mai mare.

Presedintele companiei, Cher Wang, a recunoscut printr-un interviu ca s-au concentrat poate prea mult pe niste telefoane emblematice, unde putem sa-l amintim bineinteles pe HTC One, acestia punand foarte mult pret pe calitatea premium cat si pe design-ul lor, aducand ceva nou pe piata cu carcasa lor de metal si celelalte caracteristici ce au transformat mai multe terminale HTC in produse premium

Decizia de a merge inapoi la telefoanele low cost s-ar putea sa le fi venit de la rivali. Acestia au observat ca Samsung au deja un portofoliu foarte mare de dispozitive low cost, compania avand posibilitatea de a vinde foarte multe dispozitive, toate acestea pentru ca au cate ceva pentru toate buzunarele. Totodata, cei de la Nokia au afirmat ca au cresteri de la capatul inferior, adica de la primele generatii de Lumia cat si de la modelele Asha. Pe langa, chiar si Apple a incercat un asemenea experiment prin iPhone 5C, rezultat ce a demonstrat ca aceasta strategie de a vinde low cost nu tine chiar pentru toate companiile

Ramane totusi de vazut daca aceasta miscare va aduce un venit considerabil celor de la HTC, chiar daca prin constructia de telefoane low cost vor avea vanzari mai mari, trebuie luat un amanunt in calcul, aceste telefoane s-ar putea sa coste de 3, 4 sau chiar 5 ori mai putin decat HTC One, in concluzie, vanzari mai mari dar un profit net aproximativ la fel.

s-ar putea sa-ti placa