Acasa Tehnologie Scanadu Scout – tricorder-ul care va schimba întreaga medicină

Scanadu Scout – tricorder-ul care va schimba întreaga medicină

by Dragos Schiopu

Nu mai este pentru nimeni o surpriză faptul că tehnologia evoluează de la zi la zi. Dacă acum 50 de ani oamenii nu auziseră nici măcar de touchscreen, ei bine acum greu găseşti o persoană care să nu fi vorbit măcar o singură dată despre smartphone-uri, gadget-uri sau tablete. Cea mai nouă invenţie în domeniul medicinei a fost lansată la CES 2014. Este vorba de un tricorder, asemănător celui din Star Trek, care promite schimbări totale în ceea ce priveşte sănătatea oamenilor.

scanadu-scout

După ce fiul său a suferit o fractură craniana, Walter De Brouwer a petrecut aproape un an în spital privind neputincios recuperarea copilului său. Rutina l-a inspirat să creeze un dispozitiv care nu numai că ajută oamenii, dar şi medicina în sine.,, Fiind mare fan Star Trek, m-am autoprovocat să transform <<tricorder-ul>> într-o realitate”, a declarat De Brouwer. Şi a reuşit. A creat un dispozitiv medical wireless care citeşte semnele vitale ale pacientului.

Scanadu Scout este numele device-ului, aceasta fiind produs de compania Scanadu, fondată de Walter De Brouwer şi parteneră NASA. Gadgetul este un de fapt un scanner care prezintă senzori şi un microfon care preia, citeşte şi analizează semnele vitale. Tot ce trebuie să faci este să îl pui la tâmplă şi să aştepţi circa 10 secunde. Dispozitivul măsoară ritmul cardiac, temperatura corpului, oximetria(saturaţia de oxigen), modul în care respiri, tensiunea arterială, ECG şi nivelul stresului emoţional. Scanadu Scout este conectat la iPhone sau la Android, aşadar va transmite datele obţinute către o aplicaţie care va interpreta rezultatele şi va fi capabilă să îţi spună starea ta de sănătate şi să te avertizeze în caz că se iveşte o problemă.

medical-tricorder-2

De Brouwer spune că ,, Acest device oferă oamenilor o părere despre sănătatea lor. Astfel, oamenii devin în mare parte egali cu doctorii lor”. De asemenea, Scanadu Scout este un dispozitiv de urgenţă pe care îl poţi păstra cu uşurinţă in buzunar sau în geantă.

fc18693d57263f1e78a10ae9b39b6201

Scanadu Scout va putea fi achiziţionat începând cu luna martie şi va fi disponibil pe negru şi alb. Se pare că preţul acestuia nu va depăşi 200 de dolari.

s-ar putea sa-ti placa

1 comentariu

Evil1 22-01-2014 - 19:33

STAR TREK.
Multumesc.

Comentariile sunt inchise.