Acasa Diverse Satelitii militari pot fi accesati de catre hackeri

Satelitii militari pot fi accesati de catre hackeri

by Dragos Schiopu

Fiecare hacker isi cunoaste limitele. Nimeni nu ii sta in cale atunci cand vine vorba de exploatarea unei vulnerabilitati. IOActive, o companie de consultanta in securitate IT, avertizeaza ca partea computerizata a satelitilor militari poate fi sparta de catre hackeri. Din cauza unei brese de securitate, creatorii sistemelor pe care ruleaza satelitii ar putea fi obligati sa renunte la anumite beneficii in favoarea pastrarii datelor in siguranta.

gps-satellite-tracking-work

Firma de securitate IT IOActive avertizeaza ca nu numai satelitii militari pot fi accesati de catre hackeri. O mare parte dintre satelitii  existenti pe orbita sunt eventuale victime ale atacurilor informatice.

Majoritatea producatorilor care au livrat pana acum sateliti in spatiu se vor confrunta cu vulnerabilitati ale sistemului. Proiecte ale guvernului ar putea fi facute publice de catre hackeri odata ce vor intra in computerul de la bordul satelitului.

Nu e pentru prima data cand specialistii avertieaza producatorii de sateliti ca exista o marja de erori destul de ridicata in sistemul lor. Mai multe companii au fost angajate sa faca descoperiri in cadrul satelitilor, si au fost gasite destul de multe probleme, care ar putea fi folosite in scop infractional de catre hackeri.

Mai sunt si sateliti care au legatura cu sistemul aviatic, iar prin vulnerabilitatile care inca nu s-au reparat, atacatorii pot compromite intregul proces, fiind astfel cauza unor eventuale victime.

Companiile de securitate IT au declarat pentru un ziar american ca vor implementa patch-uri pentru toate sistemele existente si trimise in spatiu, tocmai pentru a pastra in siguranta secretele militare si guvernamentale.

s-ar putea sa-ti placa