Acasa Telefoane Samsung Z1, primul telefon cu Tizen

Samsung Z1, primul telefon cu Tizen

by Dragos Schiopu

Samsung Z1 este primul telefon din lume cu sistemul de operare Tizen. Sistemul de operare Tizen mai este numit si „Android Killer”.

Specificatii telefon:

  • ecran de 4 inch, 800 x 480.
  • sistem de operare Tizen 2.3.
  • camera principala de 3.15 MP iar camera secundara de 0.3 MP.
  • procesor dual-core Spreadtrum SC7727S (Cortex-A7), 1.2 GHz.
  • conexiune wi-fi, 3G, Bluetooth 4.0, GPS.
  • 786 mb RAM.
  • baterie de 1500 mAh.
  • greutate de 112 g.

samsung-z1

Pretul de start, al telefonului Samsung Z1, este de 92 de dolari la liber. La pretul de 92 de dolari, telefonul nu este considerat unul premium, ci mai degraba este un telefon entry-level.

Telefonul Samsung Z1 pare identic cu Samsung Galaxy SII, lansat in anul 2012. Este un telefon de 92 de dolari, asa ca nu puteti avea pretentii de la design. Telefonul Samsung Z1 este un dreptunghi complet acoperit de plastic, cu colturile rotunjite. Unghiurile de vizibilitate sunt destul de bune. Partea din spate a telefonului este acoperita cu o foita subtire de plastic. Sub capacul din spate gasim: o baterie detasabila, slot pentru card MicroSD si 2 sloturi pentru cartele SIM. Pe partea de navigare se gaseste 3 butoane: butonul de start marca Samsung, butonul pentru meniu si butonul inapoi.

Sistemul de operare, Tizen, este unul de tip open source dar majoritatea aplicatiilor sunt dezvoltate de catre Samsung. Tizen este un sistem de operare bazat pe Linux. Tizen contine coduri scrise din sistemele de operare bazate pe Linux care au fost un esec, Moblin, Meego, LiMo si Bada. Bucatile mari de coduri sunt scrise de Linux, Intel, Samsung si Nokia. Aplicatiile sunt de 2 tipuri: aplicatii HTML5 si aplicatii native Tizen, care sunt scrise in C sau in C ++. Tizen este cu mult mai aproape de sistemul de operare Linux pentru desktop, decat este Android. Si Android este bazat pe Linux.

In ceea ce priveste o data de lansare, un oficial Samsung a confirmat ca telefonul va fi lansat prima data in India, data oficiala este pe 18 ianuarie. Samsung Z1 va fi lansat apoi in China. Nu se stie nimic clar daca telefonul se va lansa si in Europa.

s-ar putea sa-ti placa

Comentariile sunt inchise.