Acasa Diverse Samsung lider la vanzari in India urmat de Sony

Samsung lider la vanzari in India urmat de Sony

by Dragos Schiopu

Samsung are cea mai mare cota de telefoane vandute in India urmat de Sony care a intrecut Apple in vanzari. Sony a reusit sa aduca telefoane ieftine cu dotari bune care au avut un impact foarte mare in piata din India.  Astfel, japonezii de la Sony au reusit sa ii intreaca pe americanii de la Apple la vanzari.

samsung-logo

logo-sony

Potrivit unor rapoarte Samsung a avut o cota de piata de 43% in India urmata de cota Sony cu 9.1%. In comparatie cu Samsung, Sony are o cota de cinci ori mai mica dar cu 2% mai mare decat cota Apple care a inregistrat doar 7% din totalul vanzarilor. Aceste rapoarte au fost facute de IDC pentru ultimele trei luni din 2013 pe baza valorii de telefoane vandute.

Daca ne uitam acum la totalul de smartphone-uri vandute in trimestrul patru observam ca Samsung domina piata cu 38% cota, apoi producatorul local Micromax cu 13% urmat de Sony si Apple cu 5.5% respectiv 2%.

Cele mai vandute telefoane in India au fost Sony Xperia M Dual si Xperia C. Japonezii nu au fost afectati de relansarea lui iPhone 4 in India la 375 de dolari. Telefoanele ieftine dar cu dotari foarte bune de la Sony sunt foarte apreciate in India. De asemenea, terminalele Sony au si o constructie foarte buna ceea ce a reflectat mult si in cota de piata a japonezilor.

s-ar putea sa-ti placa