Acasa Telefoane Samsung Galaxy Note 7 este deja in Romania

Samsung Galaxy Note 7 este deja in Romania

by Dragos Schiopu

Samsung, compania despre care am auzit cu totii, este cunoscuta peste tot in lume si poate ca inca sunt persoane care nu cunosc faptul ca este o multinationala sud koreana, cu sediul in Seoul. Cuprinde mai multe afaceri afiliate ei si alte filiale, marea majoritate fiind unite sub brandul Samsung. Compania este cea mai mare conglomerare de afaceri intr-una singura, din Korea de Sud.

Samsung a fost fondata in anul 1938 ca si societate comerciala, de catre Lee Byung-chul, iar in urmatorii 30 de ani compania si-a dezvoltat si arii ca procesarea de alimente si textile, polite de asigurari, titluri de renta si comert cu amanuntul. De abia pe la sfarsitul anilor ’60, compania a intrat si in industria de electronice, iar la jumatatea anilor ’70 a patruns si in arii ca lucrarile de constructii si de constructii navale; aceste industrii in care si-a facut simtita prezenta vor conduce ulterior la dezvoltarea sa ca si societate. Dupa moartea fondatorului sau, Samsung se imparte in patru afaceri, fiecare avand denumiri diferite. Incepand cu anii ’90, compania s-a axat pe electronice, mai exact pe telefoane mobile si pe componente electronice active.

Samsung Galaxy Note, ca sa ajung si la punctul la care doream sa ajung, este practic o serie de bunuri sofisticate cum ar fi smartphone-urile si tabletele dezvoltate si puse pe piata de catre Samsung Electronics, bunuri care folosesc sistemul de operare Android. Aceasta linie de fabricatie este, in general, orientata catre dispozitivele care folosesc acel S-pen, un asa zis stilou cu care un utilizator se poate deplasa si tasta pe suprafata display-ului unui dispozitiv Samsung Galaxy. Aceasta serie de telefoane intotdeauna vine cu acel stilou la pachet, dar si cu aplicatii si alte utilitati speciale pentru acest gen de smartphone-uri. Incepand cu anii 2011 pana in 2013 inclusiv, compania a vandut peste 50 milioane de dispozitive Samsung Galaxy.

Acum 2 zile, pe data de 9 august, in Romania a fost lansata si ultima versiune de Galaxy Note, anume Samsung Galaxy Note 7. Designul este unul de exceptie, este un smartphone bun si puternic, dar aparitia sa nu mai a trezit atat de mare valul de interes asupra sa, desi fani ai Galaxy Note sunt si vor fi. Designul acestui terminal din seria Note este mai putin rotunjit in comparatie cu Galaxy S7 Edge, dar specificatiile ambelor variante de terminale sunt asemanatoare, insa exista si diferente, bineinteles. La ultimul aparut, Samsung vine cu un display de 5.7 inch si cu o baterie de 3.500 mAh. Smartphone-ul dispune de un procesor Exynos 8890, 4 GB memorie RAM si 64 GB de stocare interna, desi memoria poate fi prelungita pana la 256 GB. Dispune, ca si alte dispozitive din gama sa, de doua camere, una frontala si una de pe spate, prima fiind de 12 Mpx, in timp ce cea frontala are 5 Mpx. Camera de pe spate dispune si de un senzor. Ecranul sau este un pic curbat si fata de terminalele din serie, acest Note 7 are o curbura mai fina a ecranului, dar nu cu mult mai pronuntata fata de dispozitivele din aceiasi serie. Galaxy Note 7 este si el cu protectie impotriva apei si prafului, prin standardul IP68 si nu in ultim rand, vine cu deja cunoscuta mufa de conectare si alimentare USB Type-C. Ramane de vazut daca fanii Note vor face o noua achizitie, pretul unui astfel de terminal fiind de 3.800 Lei.

note 7 samsung

Telefonul poate fi gasit in magazinul evoMAG, chiar aici (click pe link).

s-ar putea sa-ti placa