Acasa Diverse S-a lansat o bicicleta electrica la IKEA

S-a lansat o bicicleta electrica la IKEA

by Dragos Schiopu

Cei de la IKEA au planuri mari pentru viitor. Acestia isi propun sa obtina nu mai putin de 100% din energia pe care o consuma in magazinele si cladirile lor cu energie ecologica, tot planul dorind sa fie pus in practica pana cel tarziu in anul 2020.

r-IKEA_E_Bike-FOLKV_NLIG_900Acestea fiind spuse, inseamna ca IKEA se va baza foarte mult pe acest lucru, dar se vor indrepta si spre clientii lor. Mai exact, se vor vinde tot mai multe elemente care genereaza energie, unde putem remarca panouri solare, becuri ecologice, LED-uri, dar chiar si biciclete, unde se numara si acesta bicicleta denumita FOLKVÄNLIG.

Nu toate magazinele IKEA vor oferi bicicleta electrica FOLKVÄNLIG imediat dupa ce va fi lansata, va fi disponibila initial doar la cateva magazine austriece, urmand mai apoi sa se extinda si o vom astepa sa vina in premiera si la noi, in Romania. La urma urmei, este intotdeauna frumos sa poti vedea o piata in crestere cu tot felul de astfel de dispozitive.

Bicicleta FOLKVÄNLIG cantareste 27 de kg si te va pune in miscare foarte rapid. Aceasta poate rula cu o viteza constanta cuprinsa intre 60 si 73 de km. Daca cele 27 de kg te fac sa te gandesti mai mult, trebuie sa cunosti faptul ca bicicleta are “light pedaling”, asta insemnand ca nu va trebui sa depui un efort prea ridicat la pedalare.

Bicicleta vine in doua versiuni, una pentru femei si una pentru barbati. Acum revenind la partea care ne intereseaza cel mai mult, bicicleta aceasta nu va fi prea ieftina. Va costa 749 de dolari, dar avand in vedere materialele eco din care este construita si motorul electric, pretul este foarte justificat.

Sunt foarte curios daca austriecii se vor indrepta spre aceasta gama de biciclete, dar mai ales, daca la noi in Romania vor exista persoane care sa isi doreasca „aceasta masina pe doua roti”.

s-ar putea sa-ti placa