Acasa Portabile S-a lansat Fitbit Charge 6, cea mai avansată brățară fitness Google

S-a lansat Fitbit Charge 6, cea mai avansată brățară fitness Google

by Dragos Schiopu

Înainte de lansarea noilor telefoane Pixel, iată că Google vine cu o brățară fitness – cea mai avansată din portofoliu, după cum spune chiar compania în comunicatul de presă. Se numește Fitbit Charge 6 și aflăm din start un detaliu interesant: la dezvoltarea sa a contribuit și echipa din România, hubul local fiind cel mai mare centru Google de dezvoltare pentru wearables din regiunea EMEA.

Caracteristici de top

Fitbit Charge 6 se mândrește cu o monitorizare cardiacă îmbunătățită, fiind cu 60% mai precisă în timpul activităților intense, datorită unui algoritm de machine learning inspirat de la Pixel Watch. Acesta nu este doar un avantaj pentru sportivi, ci și pentru cei interesați de starea lor de sănătate, oferind posibilitatea de a evalua fibrilația atrială cu ajutorul aplicației EKG.

Conectivitatea este un alt punct forte al Charge 6. Utilizatorii pot conecta brățara la aplicații populare de fitness și aparate de exerciții, monitorizând astfel ritmul cardiac în timp real. Mai mult, brățara poate fi folosită pentru a monitoriza peste 40 de sporturi și antrenamente, inclusiv 20 de activități noi.

Integrare cu Google

Google a integrat în Fitbit Charge 6 aplicații precum YouTube Music, Google Maps și Google Wallet. Astfel, utilizatorii pot asculta muzică în timpul antrenamentelor, obține indicații pas cu pas și efectua plăți contactless, direct de la încheietura mâinii.

Design și autonomie

Disponibil în trei culori – Obsidian, Porțelan și Coral – Fitbit Charge 6 se laudă cu o autonomie impresionantă de până la 7 zile. Ecranul tactil colorat și noul buton lateral haptic adaugă un plus de stil și funcționalitate.

Contribuția echipei Google din România

Este demn de menționat că echipa Google din România a avut un rol esențial în dezvoltarea Fitbit Charge 6. Lavinia Neagoe, Director of Engineering & Bucharest Site Technology Lead la Google, a subliniat că hub-ul local este cel mai mare centru Google de dezvoltare pentru wearables din regiunea EMEA.

Preț și disponibilitate

Fitbit Charge 6 este disponibil în România începând cu luna octombrie 2023, la prețul recomandat de 799 lei. Prețul include și un abonament de șase luni la serviciul Fitbit Premium.

Fitbit Charge 6 este mai mult decât o simplă brățară de fitness. Este o combinație de tehnologie avansată, funcții de sănătate și design elegant, care promite să redefinească modul în care percepem dispozitivele purtabile. Cu o gamă largă de funcții și o integrare profundă cu serviciile Google, Charge 6 se anunță a fi un must-have pentru oricine este pasionat de tehnologie și sănătate.

s-ar putea sa-ti placa