Acasa Tehnologie S-a inventat camera care te tine treaz la volan

S-a inventat camera care te tine treaz la volan

by Dragos Schiopu

Stim cu totii ca una dintre cele mai intalnite probleme la soferi in timpul noptii sau cand sunt foarte obositi este aceea ca poate interveni adormirea la volan, multe persoane putand deveni victimele accidentelor rutiere care sunt produse din cauza oboselii, lucru devastator atat pentru sofer si pasagerii lui, dar si pentru ceilalti participanti la trafic.

97685458_1427390830_Intel-RealSenseAsa ca, pentru evitarea unor astfel de probleme s-a inventat camera Intel RealSense, camera care se pare ca a fost vedeta anul acesta la Intel Developer Forum, un eveniment desfasurat si organizat in San Francisco. Camera aceasta poate fi implementata atat in gaming cat si in oglinzile inteligente, insa daca ar fi folosita pe noile automobile cu siguranta ar putea salva mai multe vieti decat am putea crede.

Special pentru aceasta, o companie numita Paschar LLC cauta in aceste momente o solutie cat mai buna pentru a implementa simplu si ieftin aceste tipuri de camere pe masini.

RealSense, camera realizata de Intel foloseste niste senzori speciali care sunt capabili sa masoare distanta dintre obiecte, dar si dimensiunea pe care acestea o au. Mai mult decat atat, senzorii au o precizie foarte mare, putand fara mari greutati sa „citeasca” la propriu fetele oamenilor, asadar, daca ar fi programata, camera ar putea recunoaste momentul in care un sofer este pe cale sa adoarma.

Iar in acest caz, solutia Paschar ar putea declansa o alarma sau diferite semnale de avertizare care sunt menite sa il tina treaz pe sofer suficient timp incat acesta sa poata trage masina pe dreapta si sa se poate odihni inainte de a isi continua drumul.

Daca proiectul s-ar realiza, camera Intel RealSense se va monta pe volan, dar si-ar putea gasi usor si un loc pe bord, fiind orientate spre exterior, pentru a ii avertiza pe soferi cand se apropie foarte mult de masini, insa acest tip de tehnologie este deja prezent pe multe masini aparute anul acesta.

s-ar putea sa-ti placa

Comentariile sunt inchise.