Acasa Tehnologie Romanii, marii castigatori ai premiului oferit de Salonul de inventii de la Geneva

Romanii, marii castigatori ai premiului oferit de Salonul de inventii de la Geneva

by Dragos Schiopu

Cum? Iar am castigat?! Ei bine, da. Marele premiu al Salonului International al Inventiilor, Tehnicilor si Produselor Noi de la Geneva a fost obtinut de o companie elvetiana pentru OnAirCamera, tehnologie creata de o echipa de cercetatori ROMANI in cadrul Centrului Est-European pentru Cercetare Aplicativa Interdisciplinara (CEECAI). Cu alte cuvinte, elvetienii au castigat premiul, dar noi am muncit pentru el. Cineva trebuia sa o faca si pe asta, nu?

salonul-international-de-inventii-de-la-geneva_47409000

Conform unui comunicat de presa, echipa a fost condusa de catre Mircea Tudor, laureat al marelui premiul de doua ori, in 2009 si in 2013. Sistemul, achizitionat de compania elvetiana inclusiv cu patentul aferent,  este dedicat persoanelor care poseda un smartphone  si consta intr-un sistem de camere video care au capacitatea de a urmari miscarile utilizatorului in diverse contexte, recunoscandu-le si montandu-le rapid sub forma unui film personalizat, transmis instantaneu abonatului.

inventii-romani-geneva-2014_medium

Mai mult decat atat, romanii s-au intors acasa, pe langa marele premiu, cu 17 premii speciale, 18 medalii de aur, opt medalii de argint si patru de bronz. Cu alte cuvinte, toate cele 30 de proiecte inscrie in concurs au fost premiate si apreciate la adevarata lor valoare. Pentru cei care nu constientizeaza importanta acestor premii si le considera ,,de duzina”, tot ce ramane de spus este ca ssalonul International al Inventiilor, Tehnicilor si Produselor Noi de la Geneva este locul de intalnire al celei mai mari piete mondiale din domeniul inventicii si cel mai prestigios eveniment international din domeniu.

Cercetatorii-romani-participa-la-Salonul-de-la-Geneva-cu-peste-30-de-inventii

Felicitari tuturor participantilor romani care au demonstrat inca o data ca Romania are minti uimitoare, capabile sa inventeze sisteme tehnologice revolutionare. Nu este nici primul, dar nici ultimul concurs la care romanii castiga medalii peste medalii si se bucura de laudele si aprecierile tuturor cercetatorilor din strainatate.

s-ar putea sa-ti placa