Acasa Diverse Rezultatele benchmark pentru Kirin 950 scot un scor impresionant in Antutu

Rezultatele benchmark pentru Kirin 950 scot un scor impresionant in Antutu

by Dragos Schiopu

Cu ceva timp in urma a aparut un rezultat care demonstreaza puterea de procesare al noului chipset Kirin 950. Procesorul este un octa core care are patru nuclee ARM Cortex A72 tactate la o frecventa de 2.5 Ghz si patru nuclee ARM Cortex A53 care au o frecventa maxima de functionare de 1.8Ghz. Chipsetul grafic este si el impresionant, fiind vorba despre un Mali T880MP4. Partea buna este ca acest nou procesor nu are doar o putere mare de procesare, ci ofera si un consum foarte bun de energie, care este unul dintre cele mai importante aspecte pentru utilizatorul final.

Hisilicon Kirin

Kirin 950 este un procesor foarte rapid si asta pentru ca utilizeaza cele mai noi nuclee ARM Cortex A72 ce ofera o performanta foarte buna, dar si un consum mai mic de energie. Puterea unui CPU a devenit deja mai mult decat are sistemul de operare nevoie, iar acum dezvoltatorii de procesoare mobile ar trebui sa isi schimbe strategia si sa ofere niste procesoare tot mai eficiente energetic. Desi noul model de top de la Huawei ofera un consum mai bun de energie, mereu e loc de mai bine.

Acest model de procesor vine cu opt nuclee de procesare, care funtioneaza fie cu cele patru nuclee ARM Cortex A72, fie cu cele patru nuclee ARM Cortex A53. Nucleele ARM Cortex A72 au o frecventa de 2.5 Ghz care este cam mare. Eu nu sunt un fan al procesoarelor cu frecventa mai mare de 1.5 Ghz si am sa explic cat se poate de simplu de ce. In primul rand fie ca joci un joc pe un telefon care are patru nuclee ARM Cortex A72 la 1.5 Ghz sau 2.5 Ghz, experienta vizuala este aceeasi, insa temperatura telefonului va creste odata cu frecventa. Oare flagship-urile se bat nu doar pe punctele in antutu, ci si gradele Celsius mai mari? Spun asta pentru ca utilizatorii nu isi dau seama de ineficienta unui asemenea procesor pana nu il cumpara.

Rezultatele Benchmark au un scor foarte mare, fiind mai rapid decat orice alt procesor. Asta se datoreaza evident nucleelor ARM COrtex A72 si a GPU-ului Mati T880. Ramane de vazut ce scor va avea si Qualcomm Snapdragon 820.

GFXBench benchmark: 1,710 de puncte single core si 6,245 puncte multi core.

Antutu benchmark: 82,945 puncte

s-ar putea sa-ti placa