Am intrat de curand in posesia unui smartphone Evolio M6, curios sa aflu raspunsul la intrebarea: „Se mai merita in ziua de azi achizitionarea unui smartphone de top?” si pe parcursul celor cateva saptamani de testare, cred ca m-am lamurit in privinta raspunsului la aceasta intrebare.
O buna parte din voi stiti ca sunt fan al telefoanelor din seria Galaxy Note si le-am detinut pe toate, de la 1 la 5. Prin urmare, am vrut sa testez un telefon inteligent, care sa aiba specificatii cat de cat asemanatoare cu cele ale telefonului meu Note 5 si asta nu pentru a le compara, ci pentru a vedea cat de departe, din punct de vedere tehnologic, a ajuns un smartphone ieftin. Asa ca modelul Evolio M6 parea cea mai potrivita alegere: ecran mare 5.5 inch, cu rezolutie de 1280×720 (IPS HD) si Android 6.0.
Inainte de a discuta despre intrebarea adresata la inceputul articolului, vreau sa va povestesc cate ceva despre specificatiile telefonului si despre aspectele care mi-au placut cel mai mult la el.
Aspect
Carcasa din material plastic mat are un aspect placut si rezistent. De asemenea, designul lui este destul de asemanator cu cel al telefoanelor de top. Ma incanta foarte mult faptul ca au decis sa lase in partea de jos a telefonului si cele 3 butoane de comanda ale sistemului de operare Android (Meniu, Acasa, Exist), chiar daca acestea isi fac simtita prezenta si pe ecranul telefonului. Cumva mi-ar fi placut sa le pot dezactiva de pe ecran, dar recunosc ca nici nu am stat sa caut vreun hack care sa le faca sa dispara. Materialul carcasei este unul foarte usor, telefonul cantarind numai 144 grame. Pe partea laterala dreapta sunt asezate butoanele de volum si butonul de pornit/oprit. Un alt aspect cu care eu sunt mai putin obisnuit, dar care nu reprezinta o problema, este asezarea mufei de incarcare a telefonului in partea superioara a lui, alaturi de mufa jack pentru casti.
Display
Calitatea ecranului este excelenta; cred ca acest aspect era unul din aspectele care ma deranja cel mai tare la telefoanele si tabletele ieftine din trecut, si anume, faptul ca desi puteai citi pe ecran, avea asa un „efect” care ma ducea cu gandul la riglele acelea animate din copilarie, pe care imaginea era neclara si un personaj se misca atunci cand schimbai unghiul din care priveai. Cred ca ecranul prezinta cel mai important aspect din punctul meu de vedere si cred ca la acest aspect telefonul Evolio M6 sta foarte foarte bine. Rezolutia de 1280×720 este mai mult decat suficienta pentru o navigare in conditii excelente, dar si pentru vizionarea clipurilor de pe youtube.
Camera foto
Desi recunosc ca nu m-am jucat foarte mult cu ea, cred ca este mai mult decat suficienta pentru poze de familie. Este dotata cu un senzor de 5 Mpx si face poze de calitate atat in exterior, cat si in interior. E drept, in conditii de luminozitate scazuta, putine telefoane mobile fac fata cu brio. Camera foto frontala este de 2 Mpx si sincer, daca eu nu obisnuiesc sa fac prea des selfie-uri sau apeluri video, nu i-am inteles niciodata utilitatea, adica, daca ar fi dupa mine, cred ca as renunta la ea de pe telefoanele mobile.
Bateria
Are o capacitate de 2300 mAh si ofera mai bine de o zi de utilizare moderata. In testele mele a tinut si 3 zile, in conditiile in care a devenit un telefon de firma, iar majoritatea clientilor (99.9%) ma suna inca pe numarul meu de telefon si nu pe cel al firmei. Mai mult, l-am folosi pentru a face apeluri de pe el si pentru a verifica uneori casuta de e-mail a firmei.
De asemenea, am mai descoperit o functionalitate la el, care mi-a placut la nebunie, faptul ca poti programa la acest telefon ora la care sa se stinga sau sa porneasca automat. In felul acesta, salvezi baterie, dar il poti seta sa functioneze doar in timpul orelor de program. In cazul meu, l-am setat sa porneasca la ora 8 dimineata si sa se inchida automat la ora 23:00. Cred ca e un program destul de rezonabil in care sa pot fi contactat de catre clientii mei.
Aspecte pro si contra ale telefonului Evolio M6
PRO:
- usor si subtire;
- ecran excelent;
- dual sim (il face ideal pentru a fi telefonul unui angajat, in care poti tine atat cartela de la job, cat si cea personala);
- functionalitate de pornire si oprire automata la ore predefinite;
- Android 6.0 (desi de cateva zile, de cand am primit la telefonul meu un update la 7.0, parca as vrea sa primeasca si acest telefon un update).
CONTRA:
- mufa de incarcare pozitionata in partea superioara pe mine, personal, ma deranjeaza;
- existenta pe ecran ale celor 3 butoane de comanda ale sistemului de operare Android, mai ales ca sunt pozitionate invers de cum sunt pe telefon (Back, Home, Settings).
Disponibilitate si pret
Il puteti gasi la un pret redus de 399,99 lei atat pe evolioshop.com, cat si pe emag.ro sau mediagalaxy.ro.
CONCLUZIE
Ma intorc din nou la intrebarea din titlu: „Se mai merita in ziua de azi achizitionarea unui smartphone de top?” si de data aceasta am sa va ofer si raspunsul. In conditiile in care poti avea un telefon cu 3 ani garantie care face la fel de bine ceea ce face si un telefon de top, dar la un pret mult mai mic, nu se mai merita achitionarea unui telefon de top in zilele noastre. Daca in era de inceput a aparitiei smartphone-ului diferentele erau drastice, in ziua de azi, telefoanele inteligente ieftine au ajuns sa fie aproape la fel de performante precum cele de top si cel putin eu nu gasesc motive pentru a putea justifica diferenta de pret dintre un telefon de top si unul ieftin. Spun asta din perspectiva consumatorului obisnuit, pentru ca eu, fiind un pasionat de tehnologie, probabil voi fi atras mereu de orice feature cat de mic oferit de un telefon de top, indiferent daca pretul acestuia este sau nu justificat. De asemenea, chiar si in conditiile in care Samsung a dat-o rau in bara cu Note 7 (nici macar nu au stiut sa numere, trebuia sa urmeze Note 6), eu raman un fan inrait al acelui telefon.
Cred ca Evolio M6 este un telefon care indeplineste cu brio multe dintre cerintele exigente ale unui consumator, iar pretul este unul excelent. As putea spune ca este o alegere excelenta pentru telefoanele angajatilor mei, dar stiu ca nu toti apreciaza ecranul extrem de generos al acestui telefon.
1 comentariu
Salut
L-am luat, de la Flanco, cu 299 roni, folie de rezervă, voucher dr 10% ptr. cumparaturi ulterioare ,gatantie premium/ 3 ani cu inlocuire gratuită touch.. chilipir ,ce naiba :
Plusuri :
++ ecran foarte bun
++ Ai doua moduri de folosire SD card :
– formatare ca memorie internă ( 32+8 gB) ,dispar partitiile la SETARI ,rămâne una singura .Poti muta majoritatea aplicatiilor descarcate .Atentie; nu mai poti folosi cardul pe alte dispozitive
– folosire clasica, pentru fisiere audio, video, documente
++ Bateria este de 2600 mA/h nu de 2300.Tine o zi de folosire intensa. Folosesc cablu cu cap magnetic de incarcare-date, asa ca freecventa incarcarilor nu afecteaza, fizic, mufa microusb
++ Butoanele fizice (care le dublează inutil
pe cele virtuale) Back, Home, Recente se pot reconfigura cu apk BUTTON MAPPER ,inclusiv pentru SCREENSHOT ( optiune neoferită in telefon)
++ Are, in meniu optiunea PROGRAMARE OPRIRE-PORNIRE
++ GPS-ul merge FANTASTIC am semnal si in casă ,in 5 secunde prind 10/10 afara !!!! Incredibil !!
++ Se misca bine, fara lagg. ,se incalzeste foarte putin. Pe DUAL SIM nu l-am incercat incă ..
Minusuri :
++ Nu are OTG, cam nasol..
++ Castul pe Google ChromeCast merge excelent, dar PROIECTIE ECRAN (mirroring) ,desi este in meniu, nu functioneaza .Apare „acest device nu e optimizat ptr mirroring ”
In concluzie IL RECOMAND, este un superlow cost, isi merita fiecare bănut
Obs :
++ Customizarile pe sunete (ringtone, etc ) sunt mai stabile daca folositi SD card cu formatare ca memorie internă ,fisierele audio sunt „văzute” si tinute minte in lista de custimizare
LA MULTI ANI, oameni buni!
Comentariile sunt inchise.