Acasa Foto & Video Review: Selfie Stick inteligent de la Vetter

Review: Selfie Stick inteligent de la Vetter

by Dragos Schiopu

Cand l-am primit in teste, ma gandeam oare ce pot sa spun in plus despre un Selfie Stick si cu ce ar putea sa ma impresioneze un bat pe care cei mai narcisisti dintre noi il folosesc pentru a-si face poze si a le pune pe facebook? Recunosc ca eu nu-s amator de selfie-uri, insa selfie stick-ul, in principiu, este o inventie foarte utila si folositoare in multe situatii.

 

Scurt istoric personal

Desi am fost tentat de cateva ori sa cumpar un selfie stick (din ala ieftin), calitatea lui ma ingrijora si am preferat sa-mi construiesc singur unul. Initial am gasit o undita rupta pe garla, din care am confectionat prima varianta de selfie stick, apoi m-am dus la Decathlon si am cumparat o undita pentru a-mi confectiona unul mai serios (mai ales ca acum aveam ceva experienta). I-am fixat imediat un adaptor pentru GoPro si mi-a fost foarte util pentru a putea surprinde diferite unghiuri si cadre. Nu era rabatabil, dar era rezistent si inca il mai am pe undeva prin dulap.

Al doilea a venit de la Airweel si mi-a placut ca modelul de prindere era compatibil cu cel de la GoPro, astfel incat in 5 minute a devenit noul suport pentru GoPro, bun atat cu rol de stabilizator, cat si cu rol de selfie stick in unele cazuri. A intrat in kit-ul permanent pe care il car tot timpul cu mine in rucsac. Kit-ul meu de GoPro contine si un suport de telefon de la Vetter, modificat, astfel incat pot sa montez pe suporturile de la GoPro si telefonul in caz de nevoie.

Al treilea a fost cel de la Vetter, SmartLight Selfie Stick Bluetooth, mic, compact, puteti vedea mai jos cand i-am facut unboxing-ul. Are o lampa in plus si a inlocuit, la cateva zile dupa testare, vechiul selfie stick din rucsac, devenind parte a kit-ului permanent de il car cu mine.

 

Selfie stick cu lampa led de la Vetter

Unul din lucrurile cu care vine in plus acest selfie stick este o lampa led, menita sa creasca calitatea selfie-urilor facute in camere slab luminate sau pe intuneric. Si tocmai lampa respectiva a fost cea care m-a fascinat si m-a incantat peste masura. Dar inainte sa va povestesc despre ea, o sa va povestesc despre obsesia mea pentru lanterne, aveam vreo 10 la un moment dat, ca mereu gaseam una mai mica si mai draguta de cumparat. Si cand credeam ca am o problema cu capul la acest capitol si stateam de vorba cu un coleg de munca, mi-a aratat ca el are una in rucsac cu el, semn ca are probleme mai mari decat mine. Au trecut ceva ani de atunci, intre timp am gasit si eu lanterna perfecta pe care o car cu mine in sac tot timpul, restul le-am dus la tara sau le-am plasat prin casa in locuri strategice si usor de accesat la nevoie.

Desi nu-s amator de selfie-uri, faptul ca lampa led de la noul selfie stick nu era un simplu blitz, era un avantaj major pentru a putea filma pe intuneric sau, de ce nu, in ultima instanta de a o folosi pe post de lanterna. Si asta a facut cu adevarat diferenta la un moment dat, asa dupa cum veti vedea mai jos intr-o povestire separata.

Ce imi place, de asemenea, la acest selfie stick, este faptul ca este foarte compact, de dimensiuni reduse si este usor de carat chiar si in buzunar. Permite fixarea telefonului foarte bine si, desi este dotat cu o baterie care permite alimentarea conectorului bluetooth si a lampii, nu este deloc greu. Fiind rabatabil, se extinde pana la o lungime de 75 de cm, iar suportul pentru telefon permite prinderea unui telefon cu o latime de maxim 7.5 cm. Daca a mers fara probleme prins pe el Samsung Galaxy Note 5, nu vad ce alt telefon ar putea ridica probleme majore.

De asemenea, am descoperit ca lampa are 5 functii si nu doar 3, cum am vazut initial. Daca apesi pe butonul pentru lampa, acesta trece prin 4 pozitii, si anume: stins, intensitate 1, intensitate 2 si intensitate 3, ultima fiind cea mai puternica. Insa prelungirea cu inca 3-4 secunde a aceluiasi buton activeaza doua moduri noi ale lampii, una cu efect stroboscopic si alta de lumina intermitenta mai lenta, cele doua putand fi folosite in scop de semnalizare si mai putin in scopuri foto-video.

Pentru cazul in care vrei sa folosesti telefonul invers pentru a utiliza camera din spate (cu rezolutie mai buna), stick-ul are o oglinda lipita de suport care te poate ajuta la pozitionarea corecta a telefonului. Daca esti fata, nici nu mai are rost sa detaliem aceasta optiune, ca sigur i se gaseste intotdeauna utilizare.

 

Lampa led sau selfie stick?

Am fost la munte acum o saptamana, prilejul perfect pentru a testa noul selfie stick direct pe partie. Si si-a facut treaba cu brio; gasiti o parte din filmari pe blogul meu sau pe contul de youtube. Inclusiv lampa a fost foarte utila la aceasta filmare. Insa, in una din seri nu aveam somn si am vrut sa ma duc la baie. Problema majora la cabana era ca, odata ce aprindeai lumina la baie, pleca si un ventilator in mod automat care facea destul de mult zgomot, mai ales in linistea noptii. Nu am mai stat sa caut lanterna mea in rucsac, ci am luat selfie stick-ul aflat la incarcat pe noptiera, pe post de lanterna. Asa am inceput sa-mi dau seama ca, daca il pozitionez cu lampa in jos, poate fi agatat foarte usor de cabina de dus de la baie. Intors in camera, mi-am dat seama ca datorita bateriei sta si pe noptiera, asemanator unei lampi de noapte si as putea foarte bine sa citesc o carte la lumina lui. Daca vrei lumina mai difuza, il poti orienta sa bata in sus, sau prelungit il poti fixa in diferite lacasuri. Practic a devenit un obiect multifunctional foarte util in calatorii, atat pe timp de zi, cat si de noapte.

 

Pro si contra Vetter Selfie Stick

PRO

  • Compact, nu ocupa mult spatiu.
  • Usor, se poate cara si in buzunar, fara sa deranjeze deloc.
  • Design atractiv (de fapt toate produsele de la Vetter au un design foarte atractiv).
  • Saculetul pentru protectia lui.

CONTRA

  • Bateria de la lampa nu are si rol de acumulator extern; daca tot ai un fir cu mufa microusb, de ce sa nu poata fi, in caz de nevoie, folosita ca acumulator extern, chiar daca probabil puterea bateriei este mica.
  • Firul de alimentare al lampii putea sa fie conectat direct si, pentru a nu porni in rucsac intamplator, lampa putea sa aiba un switch on/off undeva in partea laterala.

 

De unde il cumpar?

Il gasiti la eMAG.ro la pretul de 269.99 lei si este in stoc. De asemenea, il gasiti putin mai ieftin pe e-day.ro, si anume, la pretul de 189 lei.

 

Galerie foto SmartLight Selfie Stick Bluetooth

 

Unboxing selfie stick Vetter

s-ar putea sa-ti placa