Acasa Diverse Drumul catre modernizare

Drumul catre modernizare

by Dragos Schiopu

Am tot auzit de ceva vreme ca toata lumea isi doreste o tara ca afara. Dar ma intreb ce pot da oamenii din aceasta tara la schimb pentru a putea avea parte de acea etapa de modernizare si civilizare, pe care o gasim in celelalte tari europene. Asa cum am mai spus si cu o alta ocazie pana nu vom face ceva util in acest sens nu se va schimba nimic.

Si pana nu vom invata sa nu mai urmam proverbul „sa moara capra vecinului” nu prea avem vreo sansa spre evolutie. Mai cu seama ar trebui sa ne intereseze mai mult ceea ce facem fiecare in patratica lui decat ce face vecinul. Si daca toata lumea ar respecta aceasta chestiune cu siguranta nu vom avea parte de alte probleme sau cel putin vom gasi acele solutii importante la problemele ce par ca nu au rezolvare.

Cred ca cel mai bun exemplu ar fi acela cand in loc sa ne mai punem intrebari de ce trebuie sa ne selectam gunoiul am trece direct la treaba. Spre exemplu, Olanda, una din tarile civilizate, nu isi mai pune aceasta intrebare de foarte multa vreme. De fapt, nici nu stiu daca s-au pus-o vreodata, caci in timp ce noi abia ne miscam sa ne selectam gunoiul menajer, ei obtin din toate pet-urile material utilizat in prelucrarea autostrazilor lor.

Bineinteles, daca ar fi sa fac o gluma as spune ca noi nu prea avem autostrazi si ca nu ne este necesara aceasta metoda, dar nu voi face asta. Si se pare ca la acest capitol al evolutiei spre modern mai avem multe de invatat si de pus in practica. Dar sincer, la felul in care ne miscam pentru a percepe si a intelege aceste lucruri mai avem mult… Si cu toate astea inca sunt optimista si sper ca lucrurile sa se rezolve intr-un fel, chiar daca timpul ne va fi cel mai mare dusman.

https://www.youtube.com/watch?v=PQVjGn7RhsU

https://www.youtube.com/watch?v=GLBfkW1yisI

s-ar putea sa-ti placa