Acasa Telefoane Review: Samsung Galaxy Note 4

Review: Samsung Galaxy Note 4

by Dragos Schiopu

De obicei nu prea mai testez telefoane, dar o data pe an, atunci cand am indeajuns de multa rabdare sa le primesc in teste inainte de a mi le cumpara eu, testez telefoanele din seria Samsung Galaxy Note. Ca de obicei, acesta vine de la evoMAG.ro, locul de unde mi-l si cumpar de altfel.

Primele impresii

La prima atingere nu am fost foarte incantat de marginea metalica ce parea oarecum taioasa, ma jur ca in primele 2 ore in care m-am jucat cu el, ma batea gandul sa ma duc sa caut ceva smirghel sa-i rotunjesc putin marginile. Ma oprea mereu gandul ca nu e al meu, dar zau daca nu mi-a trecut de mai multe ori prin cap aceasta idee nebuna. Dupa ce m-am obisnuit cu el, nu mi s-a mai parut asa „taios” pe partile laterale.

Al doilea lucru pe care l-am observat si care m-a incantat enorm de mult a fost ecranul. Are o rezolutie de ramai prost, cum ar zice marile cotidiane. Dupa ce am cautat pe youtube un film demonstrativ la Samsung Blue Ray (asta de aici), am zis in gand: asta chiar merge si pe post de televizor. Mi-am amintit de glumele prietenilor, care ziceau ca vorbesc cu televizorul la ureche. Imediat dupa aceste impresii, mi-am instalat SeeNow.

Al treilea lucru a fost lipsa butonului de settings din partea stanga jos; de fapt a fost inlocuit cu un buton de task manager, prin care poti trece foarte usor de la o aplicatie la alta, ca si cum ele ar rula in ferestre separate si ai schimba fereastra. In primele clipe m-am panicat, vazand ca nu mai am butonul de settings util in unele aplicatii, dar dupa cateva zile am gasit foarte utila aceasta noua functie.

A patra chestie, cititorul de amprente, pe care abia asteptam sa-l testez dupa ce il testasem pe iPhone 6, dar nu mi-a dat cea mai mare satisfactie. Faptul ca trebuie sa dai cu degetul in jos si ca nu nimeresti din prima, nu-l face foarte atractiv, as fi vrut sa mearga pe acelasi principiu de la iPhone, sa pui degetul pe el si atata.

Si, nu in ultimul rand, spatele din piele sintetica. Mereu cei de la Samsung au tot tinut sus si tare sa precizeze acest aspect, dar in momentul cand atingeai magica piele sintetica de la Note 3, aveai senzatia de plastic chior. De data aceasta, nu doar ca imita pielea la aspect, dar senzatia pe care o ai la atingere este una foarte apropiata de senzatia pe care o ai atunci cand atingi o agenda din piele. De data asta le-a iesit imitatia foarte bine.

Review Galaxy Note 4 3

Optiuni noi si interesante la Galaxy Note 4

Nu am sa va prezint toate optiunile noi si tot ce aduce nou Samsung Galaxy Note 4 (v-am pus link la varianta pe alb), ci doar ce mi s-a parut mie interesant sau am apucat sa testez. Unele sunt simple imbunatatiri ale softurilor existente, altele sunt lucruri cu totul noi.

Noul S-Pen (desi seamana enorm de mult cu varianta anterioara) iti creeaza o senzatie foarte apropiata de senzatia pe care o ai cand folosesti un stilou sau un instrument de scris pe hartie. E prima oara cand sunt incantat sa scriu pe ecran fara sa-mi creeze o senzatie de disconfort. Nu stiu daca asta se datoreaza doar stylus-ului sau si ecranului, dar pe mine m-a incantat foarte tare.

Setari rapide. Desi noua organizare a setarilor in genul celor de la Apple mi-a dat ceva batai de cap, preferam organizarea in tab-uri ca la modelul anterior, iar partea cu personalizarea setarilor rapide mi-a placut. Singura problema pe care am intampinat-o a fost legata de dificultatea de a determina care sunt acele setari pe care le vrei la indemana. Pentru ca, odata ce ti-ai setat telefonul asa cum iti place, mai intri foarte rar pe acolo.

Posibilitatea manevrarii cu o singura mana. Exista o optiune, destul de greu de activat pe ecran in mod direct, prin care tot ecranul devine o fereastra mai mica, pentru a putea fi utilizat cu o singura mana. Culmea e ca ai nevoie de ambele maini si de ceva agilitate pentru a activa aceasta optiune. Trebuie sa dai foarte rapid cu degetul din marginea ecranului spre centru si inapoi. Si credeti-ma ca trebuie antrenament pana va iese. Dupa ce activati asta, puteti pune pe ecran, unde doriti, fereastra respectiva.

Ferestre multiple. Exista si in varianta anterioara, dar vine cu multe imbunatatiri, se activeaza foarte usor de la butonul de task manager (cum l-am numit eu) si poti face chiar mai mult de atat, poti trage de exemplu o imagine dintr-o fereastra in cealalta. Fereasta activa se poate minimiza sub forma unei iconite rotunde pe ecran (precum aplicatia de chat de la facebook, doar ca poate sta oriunde pe ecran). Pot exista mai multe astfel de iconite. Aplicatia se poate de asemenea activa sub forma unei ferestre si nu doar pe jumatate de ecran.

Adaptive Fast Charger. Incarcatorul pare mai special, iar telefonul detecteaza automat posibilitatea incarcarii rapide. In teorie era unul din lucrurile care m-ar fi convins sa nu mai aman cumpararea telefonului, fiind o chestie foarte faina. In practica insa, s-a dovedit ca nu e chiar asa rapida incarcarea telefonului, cred ca o incarcare completa dureaza cu 20 de minute mai putin decat la Note 3. Ambele incarcatoare originale Samsung sunt de 2.0 A, deci inca ma intreb daca Adaptive Fast Charger nu e decat o eticheta in plus lipita de incarcator.

S-Healt, una din aplicatiile mele preferate pe Note 3. Cu toate acestea, senzorul de la camera ce masoara bataile inimii inca nu m-a convins. Parca as avea mai mare incredere in el atunci cand este situat pe ceas si masoara pulsul la mana; oricum, pana nu testez de mai multe ori in paralel cu un aparat de luat tensiunea sau alt aparat din categoria profesional, raman sceptic. Masoara de asemenea nivelul de stres si are inca un senzor interesant in partea din fata, care masoara radiatiile ultraviolete emise de soare. Oricum, vara ma ascund mereu de soare, pe unde pot, dar oricum este utila.

Un alt mod rapid de a muta o aplicatie intr-o fereastra mai mica pe ecran este prin miscarea degetului catre centrul ecranului, incepand cu coltul stanga sus, sau dreapta sus (tocmai ce am testat si asta).

Atentie: nu toate aplicatiile se pot micsora in modul pop-up. 

V-as putea vorbi zile intregi despre el si probabil o sa revin cu alte cateva articole cand mi-l cumpar, dar deocamdata tocmai ce am masurat cu el nivelul de stres si, cum era foarte crescut (nu vad de la ce, sincer), am decis sa ma opresc aici.

Telefonul se gaseste in oferta evoMAG la pretul de 3099 lei si sunt cu ochii pe el sa mi-l cumpar. Saptamana trecuta avea doar 100 de lei reducere, acum vad ca are 200 de lei reducere. Sa speram ca de Black Friday il gasesc la un pret si mai bun.

Foto Galaxy Note 4

s-ar putea sa-ti placa

Comentariile sunt inchise.