Acasa Tehnologie Review: Jabra Elite 8 Active – cele mai rezistente casti true wireless din lume

Review: Jabra Elite 8 Active – cele mai rezistente casti true wireless din lume

by Dragos Schiopu

Ieri, cei de la Jabra au lansat o nouă pereche de căști true wireless, o pereche construită cu materiale de calitate, durabile și plăcute la atingere. Aș mai preciza că a trecut cu bine toate testele necesare pentru a primi Standardul Militar SUA pentru rezistența produselor electronice 810H. Cu alte cuvinte, sunt niște căști fiabile, rezistente și bune de utilizat în orice condiții, de la birou până la diverse activități sportive. Activități în condiții de umiditate, de altitudine și chiar și sub apă (cu precizarea că rezistă până la 1,5 metri adâncime).

Căștile Jabra Elite 8 Active sunt certificate IP68, ceea ce înseamnă că sunt complet rezistente la praf sau apă. Carcasa de încărcare are și ea clasificarea IP54, rezistă și ea la praf și ștroi, dar totuși nu încercați să o scăpați în apă. Căștile au trecut cu succes și testele anticorozive, unele fiind făcute cu apă sărată sau la temperaturi ridicate. Chiar dacă au trecut aceste teste extreme, eu zic că e bine să le protejați când puteți pentru o utilizare cât mai îndelungată.

Designul lor, deși asemănător cu cel al vechilor mele căști Jabra 5, are câteva îmbunătățiri semnificative. Microfoanele externe sunt mai vizibile și oferă un aspect interesant căștii. Tehnologia HearThrough atenuează zgomotul și interferențele produse de vânt, dar nu blochează sunetul traficului, în felul acesta pot să le folosesc în siguranță când sunt pe trotinetă.

Au o compatibilitate stabilă cu ceasurile inteligente. Încă mă gândesc că astfel de căști împreună cu un ceas inteligent fac ca telefonul să fie utilizat tot mai rar.

Au o durată a bateriei de până la 8 ore sau 32 de ore dacă ne folosim și de bateria din carcasa). Eu vă spun sincer că în utilizare nu am reușit vreodată să rămân fără baterie la căștile anterioare.

Jabra Elite 8 Active PRO și CONTRA

PRO

Materialul din care sunt făcute îmi place; e un cauciuc moale care permite și o mai bună fixare în ureche, dar și o aderență mai bună atunci când umbli cu ele.

Calitatea sunetului; tehnologia Dolby Audio oferă un sunet de calitate extraordinară.

În continuare sunt foarte încântat de tehnologia de anulare activă a zgomotului de tip hibrid adaptivă (ANC), care e din ce în ce mai bună de la un model la altul.

Conexiunea Bluetooth multipoint este importantă pentru mine, pentru că le folosesc atât la laptop, cât și pentru telefon.

CONTRA

În primul rând, cutia; mă învățasem cu forma ei de la Jabra 5. Chiar dacă tendințele sunt de a avea cât mai multe colțuri rotunde, parcă nu-mi place că nu stă în picioare pe masă.

Prețul nu este pentru oricine, dar calitatea costă și aceste căști nu fac de loc rabat la calitate.

Disponibilitate și preț

Le gasiti pe siteul jabra.ro la pretul de 979.99 lei și vin în 4 culori disponibile: Negru, Caramel, Gri sau Navy Blue. Cele pe care le-am testat eu fiind Navy Blue; dacă aș fi fost să aleg, cu greu aș fi ales între Navy Blue și Caramel.

Caracteristici cheie ale Elite 8 Active:

 • Certificate IP68, căștile sunt rezistente la praf, ermetice, rezistente la transpirație și rezistente la cădere de până la 1 metru, iar carcasa are certificare IP54, fiind rezistentă la praf și stropire
 • Sunet mult mai clar amplificat de tehnologia Dolby Audio
 • Tehnologia Jabra ShakeGripTM pentru o potrivire sigură, naturală
 • Tehnologie ANC Hibridă Adaptivă care filtrează automat zgomotele de fundal
 • Tehnologie HearThroughTM / Transparență ce atenuează zgomotul produs de vânt și alte interferențe, pentru activități în siguranță atât în interior cât și afară
 • Tehnologie de apel cu 6 microfoane cu plasă de protecție împotriva zgomotului vântului
 • Difuzoare de 6 mm
 • Durată de viață a bateriei de până la 8 ore și până la 32 de ore cu carcasa (cu ANC activată)
 • Conectivitate stabilă cu ceasurile inteligente**
 • Redare cu Google Assistant, Fast Pair, Swift Pair & Spotify Tap
 • Conexiune Bluetooth Multipoint
 • Gata să suporte Bluetooth Low Energy (LE) & codec LC3, LC3plus cu viitoare actualizări de firmware

Galerie foto

Unboxing

s-ar putea sa-ti placa