Acasa Tehnologie Review: Acumulator Vetter iCharge Pro with Quick Charge 3.0

Review: Acumulator Vetter iCharge Pro with Quick Charge 3.0

by Dragos Schiopu

Desi am folosit pana acum un acumulator Vetter iCharge x-Light si mi-a fost foarte util in calatorii, am decis sa trec de la cel de 6200 mAh la iCharge Pro care are 10050 mAh. Adevarul e ca si primul acumulator isi facea treaba excelent, doar ca in ultima vreme studiez cu interes tot felul de chestii legate de panouri solare, stocarea de energie si, in acest context, un acumulator de 10 Amperi era mai mult decat binevenit la mine in casa.

Prima impresie

Prima impresie a fost legata de dimensiunile lui. De fapt, am fost socat sa vad ca e atat de mic. Nu stiu de ce, dar ma asteptam cumva sa fie mai mare, dar dimensiunile lui sunt apropiate de cele ale unui pachet de tigari. Este cu doar 60 de grame mai greu decat x-Light, ceea ce il face de asemenea usor de transportat.

Este mai compact, ceea ce te ajuta cand faci bagajele si nu stii care pe unde sa le mai inghesui. Deja in buzunarul in care statea celalalt, incap si alte 2 cabluri fara probleme, ceea ce iarasi e un lucru care imi place la el. Nu are multe beculete colorate si designul de la x-Light, dar eu prefer utilitatea in locul designului, deci in mod clar imi place noul iChargePro.

Calitatea materialelor folosite este una superioara. Aici nu pot sa spun ca nu ma asteptam la asa ceva, pentru ca am testat mai multe dispozitive de la Vetter de-a lungul timpului si de fiecare data m-am convins ca sunt peste alte produse românesti asemanatoare atunci cand vine vorba de calitate. Am vaga impresie ca nu sunt fabricate in China, ci prin alte zone ale lumii.

Ledul de incarcare, pus sub buton e cam intr-o parte si nu lumineaza decat o parte a butonului de on/off. Dupa jumatate de ora, am inteles de fapt ca are 4 leduri, fiecare pe cate o latura a butonului patrat de on/off si ca de fapt astfel sa poti vedea cat de incarcata este bateria. Practic are 4 leduri dispuse pe cate o latura a butonului, chestie care mi s-a parut foarte ingenioasa, desi prima oara am judecat gresit luminita care palpaia pe buton.

Pro

  • dimensiunile reduse si greutatea;
  • capacitatea mai mult decat generoasa;
  • portul de incarcare rapida, desi aici ma enerveaza cablul lung de la Samsung, pe care il car cu mine doar pentru momentele in care chiar am nevoie sa incarc telefonul rapid;
  • cablul de incarcare – acesta este dintr-o panglica flexibila, mai am un astfel de cablu de la vechiul acumulator Vetter, sunt preferatele mele in materie de cabluri, desi sunt doar de incarcare, nu si de date.

Contra

  • cred ca e primul produs la care nu stiu ce sa scriu la contra, sa zicem ca mi-ar fi placut sa aiba doua porturi USB de incarcare, ei bine exista iCharge Pro 2 care are 2 astfel de porturi si care, culmea, are si un pret mai bun decat iCharge Pro Quick Charge.

Specificatii tehnice

Capacitate: 10.050 mAh – mai mult decat suficienta pentru 2-3 incarcari ale unui smartphone cu baterie de capacitate mare. Spre exemplu, eu am un Note 5 cu baterie de 3000 mAh si l-am incarcat de 2 ori full, bateria fiind descarcata la 5-10% si a treia oara tot la 100%, dar era pe undeva pe la 40% descarcata. Ma gandesc ca doar daca esti plecat o saptamana prin munti hai hui, ai nevoie de o astfel de baterie cu tine.

Tensiune intrare: 5V – 2A – ce nu mi-a dat prin cap sa incerc a fost sa vad in cat timp se incarca el, daca il conectez la un port smart de incarcare. Am un astfel de port la dispozitivul de incarcare wireless tot de la Vetter. Oricum, nu-mi dau seama cat ar fi de important pentru cineva ca acumulatorul sa se incarce rapid.

Iesire: 3.6 – 12V / 3A Quick Charge 3.0 – utila pentru ca am testat si functioneaza perfect pe modul de incarcare rapida cu cablul original de la Samsung. Cu cablul usb cu care vine el, nu face incarcare rapida pentru telefoanele Samsung, dar e posibil sa mearga cu alte telefoane mobile care permit incarcarea rapida.

Dimensiuni (mm): 100 x 62.5 x 22.5 – asa cum am mai spus si mai sus, e mic, compact, 10 cm lungime si 2 centimetri grosime. Cu astfel de dimensiuni a trecut rapid in kitul de tehnologie pe care il am tot timpul cu mine.

Greutate: 240 grame – daca ar fi sa compar cu Note 5 care are 171 de grame, va dati seama ca e foarte usor si nu reprezinta niciodata o problema sa-l ai cu tine mereu.

Disponibilitate si pret

Am gasit produsul pe e-day.ro la pretul de 189 de lei. De asemenea, gasiti produsele Vetter si pe eMAG.ro, dar momentant nu si acest produs.

Produsul poate fi cumparat si din magazinele Vetter: in incinta Aeroportului Otopeni si in mall-ul Baneasa Shopping City.

 

Galerie foto Acumulator Vetter iCharge Pro with Quick Charge 3.0

s-ar putea sa-ti placa