Un lucru extrem de important pentru o retea de telecomunicatii este acela ca va fi alimentata 100% cu energie verde, mai exact din surse regenerabile, iar acest lucru se va intampla pana la finalul lunii iulie anul viitor, 2021. Noul obiectiv al celor de la Vodafone este acela de a ajuta toți clientii sa-si reduca emisiile de CO2 cu aproximativ 350 de milioane de tone pana in anul 2030.
Datorita acestui fapt Vodafone devine Green Gigabit pentru clientii din 11 tari unde compania este deja prezenta, astfel incat va opera in mod sustenabil folosindu-se doar de energia eoliana, solara sau de hidroenergie. Totodata Vodafone isi doreste sa ajute clientii din segmentul business sa reduca emisiile de carbon prin intermediul solutiilor IoT furnizate, dar si prin servicii precum cloud hosting sau home working. De altfel CEO-ul Vodafone Group, Nick Read a declarat:
„Acum mai mult ca niciodata, milioane de oameni din intreaga lume se bazeaza pe Vodafone pentru a fi conectati. In contextul actual in care societatea se repliaza si se recupereaza in urma crizei generate de virusul COVID-19, avem sansa de a construe un viitor mai sustenabil, astfel incat aceasta revenire sa nu afecteze mediul inconjurator. Trecerea noastra accelerata la energie regenerabila in proportie de 100% pentru retelele din Europa va schimba modul in care alimentam tehnologia pe care o folosim pentru a face bine — prin reducerea dependentei noastre fata de combustibilul fosil, prin ajutorul pe care il vom acorda clientilor nostril pentru a-si administra resursele mai eficient si a-si reduce propria amprenta de carbon, toate acestea ducand la crearea unui mediu mai sanatos pentru noi toti”.
Se mai spune ca aproximativ patru cincimi din energia utilizata de catre retelele Vodafone vor proveni din surse regenerabile, acestea fiind obtinute de la furnizori nationali de electricitate prin incheierea unor acorduri de cumparare de energie electrica verde si plata unui „tarif verde” (green tariff). Asadar reteaua Green Gigabit va fi activa in pietele Vodafone din Europa precum: Germania, Marea Britanie, Spania, Italia, Portugalia, Irlanda, Grecia, Romania, Albania, Cehia si Ungaria. Mai multe detalii despre acest subiect gasiti aici.