Acasa Diverse Realitatea virtuala va fi integrata si pe Youtube

Realitatea virtuala va fi integrata si pe Youtube

by Dragos Schiopu

140522-tech-oculus-rift_db98d4409d7f47f6fd17ae0429523978

In zilele noastre tot mai multi producatori isi dau silinta sa dezvolte unele dintre cele mai bune astfel de sisteme pentru realitatea virtuala, un sistem care sa ofere totul intr-un singur pachet, sa ofere o calitate de neegalat si o performanta de invidiat. La momentul de fata cei de la Oculus Rift sunt printre cei mai cunoscuti in acest domeniu, insa si alte companii precum, Samsung, Sony, Google sunt in cautare sa dezvolte aceasta tehnologie.

Realitatea virtuala reprezinta una dintre putinele astfel de tehnologii cu ajutorul careia oamenii sa simta exact senzatia traita de personaj in joc s-au in filme, cand sunteti pusi in pozitia de regizor.
YouTube a anuntat recent pe blogul oficial ca de acum sistemul de upload suporta si clip-uri filmate in 360, astfel oferindu-le inca o oportunitate celor ce folosesc o astfel de pereche de ochelari sa aiba mai mult continut de calitate de care sa se bucure. Dupa cum se vede si in clip-ul video de mai jos, noile videouri uploadate pe Youtube in 360 pot fi vizionate si de catre cei fara o pereche de ochelari inteligenti, avand separat o functie cu ajutorul caruia utilizatorii pot sa traiasca o experienta similara cu cea VR.

Datorita noilor clip-uri in 360 de pe Youtube utilizatorii pot sa schimbe in timp real modul de vizionare, pot sa miste unghiul de vizualizare avand un joystick situat in partea stanga a ecranului. Dezvoltatorii se gandesc la o metoda prin care sa poata sa faca acest sistem usor de accesat si pe terminalele mobile cu Android si iOS, doar folosindu-se de accelerometru si miscand telefonul in directia in care sa o ia caracterul. In scurt timp Youtube-ul s-ar putea transforma si intr-un canal de gaming, datorita noilor sale functii.

La momentul de fata datorita lipsei unei astfel de perechi de ochelari cu un modul propriu de redare, doar dezvoltatorii isi pot da cu parerea in privinta sistemului nou integrat de catre cei de la Youtube.

s-ar putea sa-ti placa