Acasa Diverse Google VPN, o noua metoda de siguranta

Google VPN, o noua metoda de siguranta

by Dragos Schiopu

De cand cea mai noua versiune de Android, Lollipop 5.1, a ajuns pe terminalele Nexus, utilizatorii au cautat sa vada ce mai ofera nou aceasta ultima versiune de Android. Google VPN pare a fi cea mai sigura metoda pentru siguranta utilizatorului cand se conecteaza la o retea wi-fi.

Google-VPN-Android-5-1

Google VPN va ajuta sa fiti protejati atunci cand utilizati o conexiune wi-fi iar datele sunt trimise in siguranta printr-un VPN catre Google. La o conectare la o retea wi-fi o sa va apara un mesaj pop-up care zice: „pentru a fi in siguranta pe o retea wi-fi, datele vor fi trimise in siguranta printr-un VPN Google”, dupa apasarea butonului Am inteles (Got IT!) o sa fiti redirectionati la un dialog care va cere sa confirmati conexiunea VPN, dar se pare ca aceasta functie nu functioneaza momentan.

Aceasta functie o sa apara in mod automat atunci cand sunt disponibile retele wi-fi nesecurizate. Functia Google VPN ruleaza cu ajutorul unei aplicati denumita Google Connectivity Services care monitorizeaza traficul de retea, doar daca aveti incredere in acea retea wi-fi, astfel la respectiva retea wi-fi o sa apara o cheie de securitate. Pentru a gasi aceasta aplicatie navigati la Setari – Aplicatii – Toate si navigati in jos pana gasiti aplicatia.

Aceasta functie capteaza datele necriptate trimise catre si de la retele wi-fi. Dupa ce conectarea se face cu succes la o conexiune wi-fi, datele vor fi transmise in siguranta printr-un VPN Google.

Pe site-ul oficial Android, nu este anuntat nimic in mod oficial despre aceasta functie si nici nu exista nici o pagina pentru asistenta adresata pentru aceasta functie. In timp ce aceasta functie nu este anuntata oficial, acesta metoda de siguranta pare a fi una foarte buna pentru siguranta utilizatorului, dar din pacate ea nu functioneaza momentan. Poate in viitorul apropiat si intr-un nou update aceasta functie va functiona fara nici o problema.

s-ar putea sa-ti placa