Acasa Telefoane RCS&RDS lucreaza la extinderea acoperirii

RCS&RDS lucreaza la extinderea acoperirii

by Dragos Schiopu

RCS&RDS este cel mai mare furnizor de internet din tara si sta foarte bine si la capitolul televiziune. Desi are ceva probleme cu televiziunea prin satelit, RDS este o companie care nu sta si investeste pentru a castiga o cota mai mare pe piata.

rcs-rds

RDS nu sta chiar foarte bine la capitolul Digi Mobil. Nu ofertele reprezinta o problema, ci acoperirea pentru acest serviciu. Stim deja ca RDS a facut un parteneriat cu Vodafone pentru a avea o acoperire cat mai buna, dar acest parteneriat nu a fost bine detaliat in contract. De fapt, eu m-am uitat pe acel contract si nu aparea acel parteneriat. Nu parteneriatul era important in sine, ci taxele aplicate in cazul in care Digi Mobil nu are acoperire.

In cazul in care treceti pe Digi.MobilR (R vine de la roaming) aveti doar 100MB de internet pana in septembie. Cu minutele nimeni nu stie ce se va intampla dupa septembrie, dar sa speram ca nu vom avea parte de alte restrictii.

Pe langa acest parteneriat cu Vodafone, RDS anunta o noua extindere a acoperirii retelei Digi Mobil. Este vorba despre un proces care se va finaliza pana la sfarsitul anului.

„Incepand cu acest an, crestem acoperirea retelei proprii Digi Mobil, pe baza frecventei de 900 MHz în tehnologie 3G pe care am castigat-o prin licitatie publica“

„Imbu­natatim acoperirea la nivel urban, in principalele orase, pentru mai mult de 500 de site-uri dintre cele peste 1.600 ale retelei noastre“

Momentan, Digi Mobil are o acoperire foarte slaba in orasele mic. Nu vorbesc de zonele rurale unde nu exista semnal si trebuie sa trec pe Digi.MobilR asta daca vrea sa mai primesc macar apeluri de la prieteni. In majoritatea oraselor mari acoperirea este destul de buna.

Daca vreti sa stiti ce viteze am obtinut eu in Ploiesti aveti aceste imagini mai jos. Am efectuat testul de mai multe ori pentru a va face o idee despre reteaua 3G Digi Mobil. Eu pot sa va spun ca nu am probleme in a viziona videoclipuri de pe Youtube la calitate maxima si tin 3G-ul activat mereu. Primesc mesaje pe Skype cand telefonul este pornit fara lag sau intarziere, dar asta cand am net (ca o mica neplacere, daca pot spune asa).

Trebuie mentionat ca am obtinut o viteza medie de 8Mbps in diferite servere. Cel mai bun scor a fost pe serverul Vodafone cu 8,60Mbps urmat de serverul RDS si Cosmote cu 8,43 Mbps.

s-ar putea sa-ti placa