Acasa Tehnologie Prima masina din lume construita din piese Lego

Prima masina din lume construita din piese Lego

by Dragos Schiopu

rsz_sampPrima masina din lume construita din piese Lego este inventia unui roman si a unui australian. Ceea ce a construit romanul nostru este ceva cu adevarat unic, fiindca masina din Lego chiar poate fi condusa.

Masina construita de romanul de 20 de ani  functioneaza pe baza unui motor cu aer comprimat din Lego, poate rula cu o viteza maxima de 30 km/ora si are 2 locuri. Proiectul care este numit Super Awesome Micro Project, a fost conceput de catre australianul Steve Sammartino din Melbourne si construit in Romania de Raul Oaida. Bineinteles ca unele piese ale masinii nu au putut fi create din piese Lego, fiind folosite astfel alte piese.

Pentru a face aceasta idee sa prinda viata a fost nevoie de 20 de luni si 40 de finantatori care au contribuit in total cu suma de 22.000 dolari. Inventia celor 2 oameni este formata din peste 500.000 de piese Lego.

Cand au condus prima data masina cei 2 nu au riscat si au mers destul de incet, avand in vedere faptul ca nu stiau sigur la ce presiune pot rezista cilindrii din Lego, astfel existand posibilitate ca masina sa explodeze. Chiar daca nu s-a intamplat nimic, nu se stie la ce temperaturi sunt supuse piesele Lego. deoarece pistoanele nu dispun de niciun sistem de racire.rsz_pz2

Motorul este piesa cea mai interesanta a acestei masini fiindca se pare ca este construit doar din piese Lego. Dupa spusele celor doi masina are in alcatuirea sa 4 motoare orbitale distincte fiecare motor fiind format din 64 de cilindrii si pistoane. Scepticii spun ca cel mai probabil masina este formata dintr-un motor radial, sau in stea, fiindca motoarele orbitale sunt un tip de motoare mai vechi care nu au trecut niciodata de stadiul de prototip.

Super Awesome Micro Project este un proiect care poate fi considerat cu siguranta unul inovator si care ne arata inca odata ca romanii dau dovada de o ingeniozitate si de o inteligenta remarcabila.

In acest filmulet puteti urmari pe scurt despre ce este vorba.

s-ar putea sa-ti placa