Acasa Telefoane Posibil IUNI U4. Un fel de IUNI U3 mai mic?

Posibil IUNI U4. Un fel de IUNI U3 mai mic?

by Dragos Schiopu

IUNI U4 ar putea sa apara cat de curand, dar ma intreb daca ar fi de folos o astfel de lansare. Ma refer ca la prima vedere avem tot un fel de IUNI U3, dar cu un design putin schimbat. Asta nu ma nemultumeste, dar nici nu imi place sa vad acelasi telefon relansat. Pana la urma este un U3 redenumit in U4.

Possible-IUNI-U4-photos (1)

 

Possible-IUNI-U4-photos (3)IUNI U4 este un telefon perfect la capitolul design, in opinia mea. Spun asta pentru ca este si mai mic decat IUNI U3 si pastreaza acelasi design (ca idee). IUNI U3 a fost conceput ca un telefon care sa aiba un ecran cat mai mare dar dimensiuni cat mai mici. IUNI U4 este si mai mic decat U3, dar nu cu mult. Insa pastreaza tot un ecran de 5,5 inci QHD cu rezolutie de 2560 x 1440 pixeli. Insa ceea ce difera la U4 este ca avem butoanele de meniu ca la Samsung, adica nu le avem integrate in ecran (in sistemul de operare), astfel putem folosi intregul display. Mie mi se pare un avantaj sa nu ai butoanele de meniu in ecran.

Ca specificatii avem exact un IUNI U3. Cu un design usor diferit, IUNI ar incerca sa relanseze un telefon deja foarte bun. Dar mi-ar fi placut sa vad un display full HD care ar fi obtinut o autonomie foarte buna. Insa, ca sa concureze cu cele mai noi smartphone-uri IUNI a ales din nou performanta, in ciuda autonomiei. Diferente mari intre full HD si QHD nu sunt. Eu nu remarc o diferenta reala intre cele doua ecrane. Pe LG G3 display-ul este impecabil si se vede excelent. Dar am tinut in mana si LG G3 S / Beat sau Mini (acelasi model, dar cu denumiri diferite) si vreau sa spun ca diferenta dintre un ecran 720p fabricat in 2014 si unul 1440p nu este foarte mare. Ce sa mai spun de FHD si QHD. Dar producatorii aleg sa puna un display cu maximul de ppi doar pentru marketing. Poate IUNI va lansa si un model cu design-ul la acest U4 dar cu procesor pe 64 de biti si ecran 720p.

Specificatii IUNI U4 (asemanator cu U3)

  • Display: 5,5 inci 2560 x 1440 pixeli
  • Conectivitate 4G LTE: DA
  • Procesor: Qualcomm Snapdragon 801
  • Chipset grafic: Adreno 330
  • Memorie RAM: 3GB
  • Memorie Interna 32GB
  • Camera foto principala: 13MP OIS
  • Camera secundara: 4MP

s-ar putea sa-ti placa