Acasa Telefoane Pixel V1 – a doua generatie de telefoane Android One

Pixel V1 – a doua generatie de telefoane Android One

by Dragos Schiopu

Proiectul Android One a pornit in toamna anului 2014 din dorinta celor de la Google de a permite oricarui utilizator sa detina un telefon smart cu sistem de operare Android. Desi succesul primului dispozitiv din program nu a fost cel asteptat, gigantul producator isi continua ideea, de data aceasta in colaborare cu Lava Mobile, o companie producatoare de hardware din India, si lanseaza Pixel V1.

lava-pixel-v1

Pixel V1 are dotari mai bune decat Android One, cu toate acestea poate fi incadrat in categoria smartphone-urilor de clasa medie. Vorbim de un ecran de 5.5 inci la o rezolutie de 720 pixeli (primul model avea 4.5 inci), un procesor Qualcomm quad-core 1,3 GHz, 2GB de RAM si 32 GB memorie interna. Exista posibilitatea de a i se atasa card de memorie cu o capacitate de maxim 32 GB. Camera foto principala are un senzor de 8 MP, iar camera foto secundara are un senzor de 5 MP insa datorita unui software interpolat fotografiile vor arata de 13 MP, respectiv 8 MP.

Telefonul este dual SIM si vine cu o baterie de capacitate destul de buna, 2,650 mAh, capacitate ce nu ii afecteaza designul (152.1 x 76.3 x 8.5 mm).

Cei de la gsmarena.com deja l-au testat iar concluziile sunt: latimea telefonului il face destul de greu de utilizat cu o singura mana, designul premium ce impresioneaza la prima vedere nu trece testul tactil: carcasa de plastic putea fi imbunatatita sau inlocuita cu ceva mai bun ca si in cazul unor telefoane de buget restrans cum sunt Moto G si Xiaomi Redmi Note, nu au fost identificate probleme la folosirea touchscreen-ului si nici la folosirea tastaturii insa telefonul nu se misca suficient de repede pentru un dispozitiv cu 2GB de RAM si versiune Android 5.1. Nici pretul de 160 de euro nu este justificat pentru dotarile enumerate mai sus, iar parerea vine tot de la gsmarena.

Pana la aparitia lui Lava Pixel 1 in Romania, puteti cumpara un telefon din gama Android One chiar din oferta eMAG: Karbonn Android One Sparkle V.

s-ar putea sa-ti placa