Acasa Tehnologie >Pirateria și Symbian

>Pirateria și Symbian

by Dragos Schiopu

>Dacă ați mai citit acest blog, știți că Fillr a apărut în Ovi Store luni și că poate fi descărcat de acolo, gratis.
Marți am decoperit că un idiot (altfel nu pot să îi spun) ne-a și piratat aplicația și a postat-o pe site-ul său și pe un forum. I-am lăsat un mesaj pe forum și pe site să șteargă aplicația deoarece nu el este creatorul și nu el decide cine să publice aplicația. La care îmi răspunde că într-adevăr, e free pe OVI, dar nu oricine poate să îl descarce de acolo, așa că el îl pune pentru toată lumea. Ce idiot! Desigur că aplicația are anumite restricții: funcționează doar pe anumite telefoane și anumite rezoluții. Restricții care sunt setate în Ovi Store, nu direct în aplicație, din lipsă de timp.
Miercuri am descoperit că aplicația a fost postată și pe alte site-uri. A urmat un val de e-mailuri către site-urile ce găzduiesc fișierele, degeaba. Tot îmi cer o grămadă de informații pe care, deși le furnizez, ei tot nu le iau in seamă și le mai cer încă o dată.
Un big DISLIKE pentru toate aceste site-uri (nu dau nume, nu vreau să le fac reclamă).
Ceea ce ei nu știu e că noi am lăsat și o mică „surpriză” în aplicație prin care îi putem forța să descarce aplicația din Ovi Store. După ce se va termina concursul Nokia, o să actualizăm jocul și o să includem și reclame în el (chiar foarte multe pentru cei ce îl piratează). Măcar dacă tot îl piratează, să ne iasă și nouă ceva 😀 Sau vom include in-app purchase. Ne mai gândim.

Sunt dezamăgit de această „mică” problemă pe care Nokia o are, și anume posibilitatea de a instala sis-uri din alte surse decât Ovi Store. Este un risc major deoarece pirații pot să pună în aplicații viruși, spyware, keyloggers și astfel pot aduce un renume negativ platformei Symbian.

s-ar putea sa-ti placa