Acasa Diverse Pirateria in Norvegia incepe sa dispara

Pirateria in Norvegia incepe sa dispara

by Dragos Schiopu

Majoritatea celor ce folosesc astazi un calculator cunosc termenul de pirat sau piraterie. De cele mai multe ori acesta este asemanat celui de infractor cibernetic, care preia continut cu copyright si il foloseste in avantajul sau. pirateria nu e tocmai cea mai mare povara de pe internet, sa nu uitam insa hackerii care provoaca de doua ori mai multe probleme utilizatorilor. In zilele noastre pirateria a ajuns sa fie mult mai accesata fata de continutul original, de multe ori se prefera sa se descarce un torrent si nu sa se investeasca in autori. Daca ma intrebati pe mine, da pirateria este un lucru rau, dar si folositor totodata celor ce au nevoie de continut si nu il vor decat pentru propria persoana. Mai degraba termenul de Pirat il primeste cel care raspandeste continutul pe internet, cel care ofera gratuit un continut cu copyright tuturor celor ce au nevoie.

In Norvegia s-au cautat si s-au gasit solutii in privinta acestui fapt. Se pare ca la momentul de fata Norvegia este una dintre cele mai putin piratate tari din lume, aceasta a reusit sa convinga populatia ca pirateria nu incurajeaza cu nimic dezvoltarea carierei unor autori, dimpotriva ii fac sa renunte si sa nu mai produca continut de calitate. La momentul de fata cele mai piratate din lume sunt studiourile si casele de muzica din Statele Unite ale Americii si din Europa.

De cele mai multe ori studiourile video si casele de muzica dau vina pe utilizatorii de torente, acestia afirma ca prin intermediul pirateriei s-au facut pagube de milioane de dolari. In Norvegia acum 6 ani pirateria era la mare cautare dar intre timp s-a dezvoltat mai mult industria de streaming ajutand la scaderea numarului de fisiere piratate. Tot mai multe persoane, prefera sa vada live pe steaming un film, sau sa asculte muzica decat sa pirateze, ajutand totodata industria sa evolueze cu pasi repezi.

Graficul evolutiei pirateriei in Norvegia:

1

s-ar putea sa-ti placa

1 comentariu

Dante Flori 31-01-2015 - 13:08

La noi nu cred ca vom vedea prea curand o reducere a pirateriei conteaza mult si nivelul de trai si sistemul de educatie

Comentariile sunt inchise.