Acasa Telefoane PHOWN, un concept romanesc de smartphone

PHOWN, un concept romanesc de smartphone

by Dragos Schiopu

Telefoanele sunt din ce in ce mai puternice la capitolul procesare, au camere foto/video tot mai perfomante si tind sa inlocuiasca PC-ul. Dar hardware-ul performant are nevoie de o carcasa cu un design elegant. Impresia vizuala este cea mai importanda pentru vanzarea unui smartphone. In fond, toate smartphone-urile au aceleasi procesoare, insa totul tine de design.

Phown Concept 1

Phown este cel mai reusit concept de smartphone (dupa parerea mea) si este un concept romanesc realizat de un jurnalist (Dan Scarlat) si doi arhitecti (Anca Buzilan si Claudiu Buzilan), fiind prezentat la Internet Mobile World 2013. Terminalul este foarte customizabil, tinand cont ca poate fi personalizat dupa bunul plac (capacul din spate al carcasei).

Device-ul are un display de 5 inci full HD cu rezolutia de 1920 x 1080, ecranul fiind de tip edge to edge (display-ul ocupa o suprafata mare, fiind foarte apropiat de marginile carcasei). Ca design, acest terminal primeste nota 10. De asemenea, exista si o camera rotativa ce se poate deplasa la 60, 120 sau 180 de grade. Astfel, nu mai este nevoie de o camera secundara, iar display-ul poate fi mult mai mare, fara a fi nevoie si de o carcasa mare. In general, terminalele cu ecrane de 5 inci sunt foarte mari, deoarece o mare parte din spatiu este ocupat de butoanele fizice/tactile si camera secundara.

Phown Concept 2

Procesorul ar trebui sa fie quad core, iar memoria RAM ar trebui sa ajunga la 2GB. De asemenea, memoria interna este foarte mare, 32 si 64 GB. Pretul este pe masura, 600 de euro.

Sa nu uitam ca acest device este doar un concept, iar creatorii lui asteapta feedback-ul cititorilor. Eu sper ca acest concept sa se concretizeze intr-un prototip, iar apoi intr-un veriabil smartphone.

Puteti sa urmariti si urmatorul clip cu telefonul:

s-ar putea sa-ti placa

Comentariile sunt inchise.