Acasa Tehnologie Peste 700.000 aplicații în Google Play

Peste 700.000 aplicații în Google Play

by Dragos Schiopu

Cei de la Google au afirmat recent că au depășit pragul de 700.000 aplicații disponibile în Google Play pentru smartphone-uri și tablete cu sistem de operare Android.

Asta înseamnă că cei de la Google au reușit să-i ajungă din urmă pe cei de la Apple, care au afirmat săptămâna trecută că au peste 700.000 aplicații în App Store. Google reușește astfel să spulbere unul dintre principalele selling points ale platformei celor de la Apple. Însă mai au nevoie de mult efort pentru a face platforma atractivă pentru dezvoltatori. Săptămâna trecută Tim Cook a afirmat că, de la înființarea App Store și până în prezent, Apple a dat peste 6.5 miliarde de dolari dezvoltatorilor de aplicații, astfel platforma celor de la Apple devenind cea mai profitabilă, o aplicație generând mai multe vânzări în App Store decât pe platformele concurente (Google Play, App World, Nokia Store, Samsung Apps, Amazon Store).

Cei de la Google nu au furnizat oficial date legate de veniturile realizate din vânzarea aplicațiilor din Google Play, însă surse neoficială precizează că aceste venituri sunt extrem de mici, multe aplicații fiind puse la dispoziția utilizatorilor gratuit, iar cele care sunt plătite sunt piratate foarte repede. Google încă nu permite dezvoltatorilor din foarte multe țări (printre care și România) să-și vândă aplicațiile prin Google Play.

s-ar putea sa-ti placa