Acasa Tehnologie >OFFICE 2010 – Upgrade sau nu?

>OFFICE 2010 – Upgrade sau nu?

by Dragos Schiopu

>

Mi-am instalat de ceva vreme un pachet Office 2010 64 biti pe un Windows 7 64 biti si pot sa spun ca in ultima vreme am lucrat foarte mult in Word. Desi ofera multe chestii noi (iti poti personaliza meniurile (ribbon-urile), poti adauga/scoate diverse functii, are o noua interfata, salveaza in format PDF fara a mai avea nevoie de alte addon-uri instalate, este si localizat in limba romana, ofera mai multe optiune de paste (lipire), stilizarea literelor, noi sabloane SmartArt, posibilitati de a efectua capturi de ecran, colaborare online, etc), am fost putin dezamagit de Word. Se pare ca nu a fost destul de bine testat si au mai scapat cateva bug-uri. De ex, daca am 2 documente Word deschise pe 2 monitoare diferite, fisiere cu acelasi nume, dar situate in foldere diferite si dau Save documentului de pe monitorul 2, se salveaza numai documentul de pe monitorul 1 sau se salveaza amandoua simultan (ca in poza de mai jos)…depinde cum are el chef….ceea ce e enervant.

O alta problema o constituie compatibilitatea cu versiunile mai vechi de Office. Am creat un document nou si l-am salvat in format .docx (bifand optiunea sa fie compatibil si cu versiunile mai vechi), apoi acel document a fost modificat in Word 2007, iar cand l-am reeditat pe Word 2010, unele spatii dintre cuvinte au disparut. destul de enervant, zic eu, a trebuit refacut intreg documentul. Nu mai zic ca, acelasi document creat in Word 2010 si salvat a.i. sa fie compatibil cu versiunile mai vechi, pe un Word 2007 se vede intr-un fel, iar pe un Word 2007 service pack 2 se vede cu totul altfel, dar mai apropiat de realitate. O alta problema am avut-o cu alinierea paragrafelor, de ex, un paragraf l-am aliniat stanga-dreapta, iar la imprimare, pur si simplu imi rupea cuvintele in 2, desi pe ecran apareau bine… am refacut acel paragraf de mai multe ori, dar problema a continuat sa apara, asa ca am schimbat alinierea si s-a rezolvat. Alt bug enervant. O alta problema o am cu caracterele italice, nu lasa un spatiu dupa ultimul caracter italic si urmatorul caracter normal, ci le baga unul in altul. Exemplu: in loc de „text italic si normal” el pune „text italicsi normal”. Bineinteles, chestia asta se intampla numai la anumite fonturi, cum ar fi Tahoma.

Sfatul meu: nu treceti (inca) la Office 2010, nu se merita. Inca mai sunt o gramada de probleme cu el (cel putin cu versiunea pe 64 de biti testata de mine). Asteptam service pack-ul…

s-ar putea sa-ti placa