Inca din anul 1960 cand a fost prezentat primul mouse din lume, dezvoltatorii nu au reusit sa evolueze prea mult din acest punct de vedere. Un mouse are o strategie simpla, un punct de reper unic si anume acela de ai ajuta pe utilizatori sa controleze mult mai usor cursorul pe ecran. Pe langa faptul ca mouse-ul a obtinut in decursul anilor un senzor optic, scotand de pe piata rotita, forma si aspectul au ramas neschimbate.
Inca de la primul telefon cu touch screen tehnologia a dovedit un nou pas in dezvoltarea modului de interactiune cu calculatorul, ajungand astazi sa fie integrata pe mai toate device-urile, fie ca vorbim de terminale portabile sau computere. Printre multe altele, cei de la Microsoft au fost printre putinii oameni care au reusit in ultimii ani sa vina cu o noutate in domeniul controlului sistemelor computerizate, mai exact Kinect-ul, tehnologia bazata pe gesturi, ce ii ajuta pe oameni sa interactioneze mult mai usor cu ceea ce se petrece pe ecran.
ODiN reprezinta si el un pas important in dezvoltarea mouse-ului, venind in lumea celor de la Kickstarter acum cativa ani ca proiect si ajungand astazi intr-un stadiu extrem de avansat. ODiN s-a facut remarcat prin faptul ca este unic din punct de vedere a sistemului de functionare cat si a formei sale. Acesta este capabil sa functioneze pe aproape orice suprafata, folosindu-se de un sistem de lasere ce pot proiecta o intreaga suprafata de lucru.
ODiN este asemantor cu un cap de robot din punct de vedere estetic si poate sa capteze o serie intreaga de gesturi, cu ajutorul carora utilizatorii vor putea controla mult mai usor cursorul pe ecran. Dezvoltatorii acestuia sunt de parere ca pozitia mainii direct pe birou si nu pe mouse, reduce mai mult sansa de stres, fapt pentru care acestia recomanda cu incredere noul lor produs. Momentan ODiN poate fi precomandat pe Kickstarter, urmand mai apoi sa apara oficial pe piata.