Acasa Telefoane O noua vulnerabilitate Android ar putea sa iti puna in pericol telefonul

O noua vulnerabilitate Android ar putea sa iti puna in pericol telefonul

by Dragos Schiopu

an

Telefoanele cu Android au acaparat la momentul de fata cea mai mare parte a pietei de dispozitive si device-uri portabile. Google, sta la baza celui mai bun sistem de operare pus vreodata pe un terminal mobil, mai exact Android, cel care a reusit sa devina extrem de popular inca din ziua lansarii. Astazi, sistemul fiind unul foarte cautat ii deamna pe hackeri sa dezvolte tot mai multe metode de manipulare si control total al telefoanelor cu Android.
Conform ultimelor informatii primite, sistemul de operare a celor de la Google are o noua bresa de securitate, o bresa ce are menirea de ai pune in dificultate pe cei ce isi vand telefonul. Tinerii dezvoltatori de la Universitatea din Cambridge, au descoperit peste 630 de milioane de dispozitive, ce dispun de o vulnerabilitate serioasa, ce ar putea cauza mari probleme de confidentialitate.

Noua bresa de securitate descoperita in Android, face referire la datele stocate pe terminal, fie ca vorbim de un card microSD sau de memoria interna, fisierele si informatiile nu sunt sterse definitiv, astfel incat cei ce isi vand telefonul unor persoane necunoscute, ar putea sa ramana fara conturile sterse ulterior din device.

Cercetatorii sunt de parere ca datele stocate in telefon, cu toate ca sunt sterse cu ajutorul resetarii din fabrica, acestea mai pot fi recuperate partial cu ajutorul unor soft-uri inteligente. Acestia au reusit sa recupereze imagini, clip-uri video, SMS-uri, e-mailuri si multe altele, intr-un timp foarte scurt, cat si parolele de la contul de Facebook sau Whatsapp.
Vulnerabilitatea a fost trimisa catre cei de la Google, insa nu se stie daca va fi rezolvata prea curand, vorbind totusi de un numar extrem de mare de device-uri ce au fost infectate, device-uri ce utilizeaza diferite drivere, astfel incat dezvoltatorii vor avea si mai mult de lucru pentru ca totul sa functioneze la parametrii optimi, fara ca eroarea sa mai apara pe viitor.

s-ar putea sa-ti placa