Acasa Tehnologie O imprimantă smart – HP Envy 114 e-All-in-One

O imprimantă smart – HP Envy 114 e-All-in-One

by Dragos Schiopu

Sunt ani de când nu am mai cumpărat o imprimantă, pentru că nu am mai avut nevoie de una de când am terminat facultatea și implicit, am terminat cu proiectele. De curând am primit o imprimantă HP Envy 114 e-All-in-One ce m-a uimit de avansul tehnologic din domeniul imprimantelor.

Prezentare generală

HP Envy 114 este o multifuncțională compactă, cu funcții complexe. Aș putea spune că este chiar o imprimantă smart. Are conectivitate wireless, deci se pot printa documente chiar și de pe smartphone-ul tău, fie el iPhone sau chiar de pe tabletă, inclusiv iPad.

HP Envy 114 are inclus un port USB pentru conectarea stick-urilor de memorie sau a altor device-uri ce permit printarea directă și un slot pentru card de memorie. Envy 114 are și conexiune wireless de tip b/g/n.

Touchscreen

HP Envy 114 are un touchscreen de 8.9 cm cu ajutorul căruia poți efectua diferite setări și efectua diferite operații: fax, printare, scanare, copiere etc. Panoul frontal de comandă se poate ajusta în funcție de unghiul dorit. La oprirea imprimantei, panoul culisează automat și “dispare” în corpul imprimantei. Pe panou sunt prezente câteva butoane sensibile la atingere, cum ar fi Home, Back, Help, Cancel etc, butoane ce sunt funcționale numai atunci când operația respectivă poate fi efectuată.

Configurare

La pornirea imprimantei ești întâmpinat de un wizard cu ajutorul căruia poți efectua setările imprimantei pas cu pas, începând cu limba în care vor fi prezentate instrucțiunile pe ecran (româna este inclusă), țara în care te afli (România este inclusă), ora, time zone-ul, setare oră de vară, setare conexiune wireless, introducerea cartușelor (la acest pas, există opțiunea de afișare a unei animații ce îți prezintă pas cu pas modul de instalare al celor 2 cartușe), introducerea hârtiei (iarăși există o animație ce îți prezintă modul de introducere a hârtiei), printarea unei coli de calibrare a cartușelor.

În mai puțin de 5 minute imprimanta a fost setată și era gata de treabă.

Imprimare

HP Envy 114 are o tavă pentru coli plasată sub imprimantă cu o capacitate maximă de 80 de coli. Formatele de hârtie suportate: A4 (210 x 297 mm); A5 (148 x 210 mm); A6 (105 x 148 mm); B5 (176 x 250 mm); C6 (114 x 162 mm); DL (110 x 220 mm); 300 x 100 mm; 130 x 180 mm; 100 x 150 mm. Pentru prima dată, mi-a fost greu să găsesc tava pentru coli, însă, din fericire, atunci când imprimanta îți afisează pe ecran mesajul că nu mai are coli, există un buton ce lanseză o animație care îți prezintă pas cu pas modul de executare a respectivei operații, în cazul de față, introducerea de coli în tavă. Envy 114 permite printarea față-verso automat.

Viteza de imprimare a lui HP Envy 114 este de până la 4 pagini color pe minut și până la 7 pagini alb-negru pe minut.

O caracteristică interesantă a acestui model este că fanta de ieșire a hârtiei se află sub ecranul touchscreen. Atunci când se imprimă, ceva, dacă ecranul nu este ridicat, acesta se va ridica automat, iar dintr-o parte culisează un plastic ce va ghida foaia proaspăt printată. După ridicarea acesteia, bucata de plastic culisează la loc.

Caracteristici

O caracteristică foarte importantă este posibilitatea de a scana un document direct pe stick-ul de memorie sau pe cardul de memorie conectat la imprimantă. Această caracteristică este funcțională chiar dacă imprimanta nu este conectată la un calculator. Este fix funcționalitatea de care aveam nevoie cel mai mult. De asemenea, și o fotografie scanată poate fi salvată fie pe calculator, stick sau card de memorie sau chiar online, folosind aplicația instalată pe imprimantă numită Snapfish.

O altă caracteristică importantă este posibilitatea de a copia imagini de pe stick pe card sau invers. Foarte utilă atunci când vrei să copiezi foarte rapid fotografiile de pe cardurile aparatului foto pe un singur stick de memorie de mare capacitate. Există și posibilitatea de a publica online fotografiile de pe cardul de memorie și/sau stick-ul USB conectate la imprimantă.

HP Envy 114 îți permite să printezi chiar și fotografii de pe Facebook, direct de pe imprimantă. Folosind aplicația preinstalată pe imprimantă, Facebook, se pot vizualiza pozele de pe rețeaua de socializare și se pot imprima. O caracteristică foarte tare a acestei imprimante, pot spune.

Pe lângă aplicația Facebook, imprimanta mai are instalată și alte aplicații: Bing, pentru căutarea online de imagini, DreamWorks, Snapfish pentru upload de imagini și altele.

Imprimanta mai are și opțiunea de a trimite fax-uri electronice, folosind serviciul eFax, ce permite trimiterea a 20 de fax-uri și primirea a 20 de fax-uri gratuit pe lună.

O altă caracteristică esențială a acestei imprimante este faptul că poate fi accesată online și i se pot trimite task-uri de printat prin intermediul internetului, imprimanta fiind conectată la internet tot timpul prin intermediul conexiunii wireless.

Cu siguranță HP Envy 114 mai are și alte caracteristici pe care le voi descoperi de-a lungul utilizării sale.

Concluzii

Pot spune că am fost uimit de tehnologia înglobată în această imprimantă și de caracteristicile sale moderne. Pot spune că HP Envy 114 este o imprimantă smart, ce te ajută să execuți rapid sarcinile zilnice și să o poți accesa chiar și de la distanță. Aplicațiile preinstalate sunt de mare ajutor atunci când vrei să printezi mai rapid imagini de pe rețelele de socializare sau vrei să partajezi documente scanate. Cu siguranță vom asista la o dezvoltare extrem de rapidă pe segmentul aplicațiilor pentru imprimantă și, probabil în 2-3 ani, vom vedea chiar și un magazin de aplicații pentru imprimante. Sunt curios dacă HP va fi prima companie care va deschide un astfel de magazin. De ce ar fi nevoie de aplicații? Păi ar exista zeci de motive sau de noi funcționalități, de exemplu, ar fi utilă o aplicație de management al documentelor scanate și de salvare a lor în cloud, de unde pot fi accesate de mai mulți angajați. Aceiași aplicație să îți permită și vizualizarea documentelor scanate și posibilitatea de printare a acestora sau de trimitere prin e-mail. O altă aplicație interesantă ar fi un editor de documente, care să recunoască textul scanat și să salveze documentul, fie în cloud sau folosind servicii precum Office 365 sau Google Docs, fie pe stick/card de memorie. O altă aplicație utilă: un editor online de imagini, care să trimită imaginea scanată de imprimantă către un serviciu online de editare a imaginilor, apoi după ce aceasta este editată pe calculator/tabletă, să poată fi accesată/vizualizată/printată pe imprimantă. Idei sunt destule, posibilități sunt aproape nelimitate.

Cum ar suna ideea unei armate de astfel de imprimante smart, care să permită salvarea/vizualizarea documentelor în cloud, în cadrul unei companii?

În magazinele online din România, singurul model pe care l-am găsit din seria Envy este Envy 110, care costă 999.99 lei la eMag și 1019 lei la evoMAG.[signoff3]

s-ar putea sa-ti placa