Acasa Tehnologie Noutati in relatia dintre Lenovo si Blackberry

Noutati in relatia dintre Lenovo si Blackberry

by Dragos Schiopu

lenovo_logo_blueLa inceputul anului CFO-ul companiei Lenovo, Wong Wai Ming, facea publica posibilitatea ca Lenovo sa preia BlackBerry. Peste ceva timp compania retragea afirmatiile reprezntantului sau oferite anterior, iar acum suntem pusi din nou in fata unei declaratii ce face referire la acest subiect.Aceasta vine tot din partea unui reprezentant Lenovo care nu neaga posibilitatea preluarii BB.

blackberry-logo-3Yang Yuanging, CEO Lenovo, acorda un interviu publicatiei Les Echo in cadrul caruia afirma ca o preluare a producatorului canadian nu este lipsita de sens. Insa, reprezentatul companiei este mai retinut in declaratii fata de colegul sau, sustinand ideea ca inainte de toate compania trebuie sa analizeze situatia, adica piata si pozitia BB in aceasta industrie si abia apoi sa dea un verdict asupra unei eventuale tranzactii.

Avand in vedere intervalul de timp atat de scurt in care cei doi reprezentanti Lenovo au facut declaratii, nu ne-ar surprinde cu nimic faptul ca cele doua companii au purtat deja discutii pe aceasta tema.

Dupa cum bine stim BlackBerry este o companie foarte mare si potrivit Bloomberg este evaluata undeva la 335 de milioane de dolari. De aceea o posibila vanzare a BB trebuie mai intai aprobata de guvernul canadian, in comformitate cu legea din aceasta tara care impune un astfel de verdict in privinta tranzactiilor cu valori mari.

 

s-ar putea sa-ti placa