Acasa Portabile Noul Chromebook

Noul Chromebook

by Dragos Schiopu

Dupa tableta Nexus 7, Google a a venit cu o noua lansare. Noul model Chromebook este realizat de coreenii de la Samsung. Are un ecran de 11,6 inch a carui rezolutie este de 1366 x 768 px. Procesorul este ARM Samsung Exynos 5 Dual (5250) SoC, cu 2 GB memorie RAM. Pentru stocare avem disponibili 16 GB iar conectivitatea se poate face prin WiFi a/b/g/n sau Bluetooth.

Fiind de dimensiuni mici, dispozitivul poate fi folosit  de studenti sau persoanele care circula mult si nu vor un bagaj prea mare, sau un laptop de dimensiuni mari. De aceea noul model are o grosime de numai 0,8 inch.  Acesta este si un dezavantaj. Unii utilizatori vor mai mult spatiu de lucru, pentru ocaziile cand lucreaza, se joaca sau navigheaza. Asta inseamna ca fiecare trebuie sa aleaga cu cap inainte sa se hotarasca daca achizitioneaza sau nu noul Chromebook.

Pentru porturi au fost prevazute unul USB 2.0, unul USB 3.0 cat si un slot pentru card SD.

Cu un timp de pornire de numai 10 secunde, acest model are un avantaj clar fata de alte dispozitive de acest gen. Redarea video se poate face cu o rezolutie de pana la 1080 p Full HD.

Diferentele  sunt multe fata de versiunile anterioare. Pe langa diferentele de marime si greutate, care acum sunt mai mici, si componentele sunt destul de diferite. Touch-pad-ul este mai generos, iar pe margine avem o canelura de unde putem deschide cu usurinta ecranul.

Datorita pretului destul de accesibil (249 $), noua serie de Chromebook promite vanzari generoase.

Precomenzile se pot face incepand cu data de 19 octombrie 2012 la magazinele online Amazon sau PC World, fiind in curand disponibil si in Best Buy sau in Play Store. La achizitia lui veti primi in plus 100 de GB spatiu de stocare pe Google Drive pe durata a doi ani.

s-ar putea sa-ti placa