Acasa Tehnologie Noua imprimanta 3D – mica si accesibila

Noua imprimanta 3D – mica si accesibila

by Dragos Schiopu

Cea mai mica imprimanta 3D din lume a fost inventata. Acesta este noul ce face valva pe aceasta piata, care in ultima vreme a avut parte de foarta multa atentie. Aceasta idee ingenioasa apartine unu grup de cercetatori de la Institutul de Tehnologie din Viena.

Datorita faptului ca este cea mai mica imprimanta 3D la ora actuala, aceasta are o greutate redusa. Inventatorii sustin ca nu doar greutatea este redusa; si pretul de asemenea este unul acceptabil si sunt siguri ca acest mic dispozitiv va constitui un produs ce va fi vandut unei game largi de cumparatori.

Imprimanta este proiectata sa creeze obiecte cu ajutorul unei rasini speciale, o rasina care se intareste instantaneu cand intra un contact cu raza laser. Aceste obiecte nu doar ca sunt produse imediat, dar au si o forma exacta, fara abateri de la model.

Ai pierdut ceva mic? O componenta foarte mica a vreunui aparat? Nu este nicio problema. Cu ajutorul noii imprimante poti sa recapeti obiectul in doar cateva minute. Tot ce ai nevoie pentru acest lucru este un fisier 3D cu obiectul respectiv pentru refetinta.

Conform afirmatiilor inginerilor de la Institut, prototipul de imprimanta este la fel de mare precum o cutie de lapte, are o greutate de 1.5 kg si se presupune ca va fi vanduta la pretul de 1200 de euro, insa pretul se poate modifica in functie de cererea de care va beneficia in viitor.

Cu putin timp in urma ne gandeam la viitorul in care va exista cate o masinarie pentru orice. Se pare ca acest viitor este din ce in ce mai aproape si promitator.

 

s-ar putea sa-ti placa

2 comentarii

Petre Danutz 24-05-2011 - 19:23

chiar nu inteleg. deci face pozele 3d sau cum? si avand in vedere dimensiunile nu cred ca trage un A4. sa imi explice si mie cnv cum sta treaba

vlad 25-05-2011 - 15:53

Cand am vazut prima data aceasta imprimanta nu mi-a venit sa cred ca e adevarata,deoarece numai vazusem pana acum o imprimanta asa mica.Acum eu imi pun intrebarea ce tip de fotografii sila ce dimensiune va scoate aceasta imprimanta avand in vedere dimensiunile pe care le are ea.

Comentariile sunt inchise.