Acasa Telefoane Nokia a lansat trei telefoane cu Android! la MWC 2014

Nokia a lansat trei telefoane cu Android! la MWC 2014

by Dragos Schiopu

Nokia a lansat astazi trei telefoane cu sistemul de operare Android de la Google cu numele de Nokia X, Nokia X+ si Nokia XL. Aceasta lansare confirma zvonurile conform carora Nokia pregateste un telefon de buget cu Android.

nokia-xl

Va mai aduceti aminte ce scriam eu chiar in februarie 2013? Spuneam ca este inevitabil ca Nokia sa nu treaca pe Android (articolul este aici si alt articol asemanator aveti si aici).Astazi, la Mobile World Congress 2014 se pare ca o parte din ”prezicerile” mele s-au adeverit. Nokia a lansat trei modele cu sistemul de operare Android 4.1, dar nu este chiar un Android la care se asteapta toata lumea. Interfata de care dispun cele trei terminale este personalizata de Nokia in stilul Windows Phone. Aplicatiile se pot instala doar din Nokia Store si Yandex Store, terminalele neavand Google Play. Totusi, se pot instala aplicatii APK (ca la un terminal obisnuit cu Android).

Nokia X si X+ sunt asemanatoare la specificatii cu deosebirea ca X+ are 768MB de RAM in loc de 512MB. Ca sa fiu si eu putin rautacios, de ce sunt doua terminale cu specificatii identice si unul are doar 256MB RAM in plus? Dar sa trecem mai departe. Astfel, ambele au un ercan de 4 Inci IPS cu rezolutie de 800 x 480, procesoare dual core Qualcomm Snapdragon S4 cu o frecventa de 1 Ghz si suport dual sim. Camera foto are 3MP, iar bateria are 1500 mAh.

Nokia XL este mai mare doar in dimensiune, oferind aceeasi rezolutie de 800 x 480 si un display de 5 inci, camera de 5MP si una secundara de 2 MP, procesorul fiind acelasi.

Designul este caracteristic seriei Lumia si vine intr-o varietate de culori. Daca pretul va fi unul decent, Nokia are sanse sa isi revina daca va scoate si terminale de top cu Android.

 

s-ar putea sa-ti placa

Comentariile sunt inchise.