Acasa Tehnologie N9 și aplicațiile

N9 și aplicațiile

by Dragos Schiopu

În presa de specialitate au apărut recent review-uri ale noului Nokia N9. Și în toate review-urile este lăudat design-ul său inovator și criticat numărul de aplicații existente în Nokia Store. După o scurtă vizită pe site-ul store.nokia.com, ne dăm seama că nu este chiar așa. Sunt foarte multe aplicații deja existente pentru Nokia N9. Să nu uităm totuși că este vorba de un telefon de-abia lansat și de un sistem de operare unic. Mulți dezvoltatori de-abia de acum vor începe să realizeze aplicații pentru N9, probabil pentru că până acum nu au avut un dispozitiv pe care să le testeze. Chiar dacă au existat celebrele N950 pentru dezvoltatori, acestea au fost disponibile într-un număr extrem de scăzut (2-300 dacă nu mă înșel). Oare Android sau iPhone au avut încă de la lansare 100.000 de aplicații în store?

Totuși, la ora actuală, în Nokia Store (pentru N9) găsim un număr destul de mare, câteva mii, de aplicații. Sunt și aplicații românești prezente.
Pe pagina Featured a Nokia Store putem deja observa câteva aplicații românești: Șapte seri, Curs valutar, Fillr, Mobilissimo.

Numai în categoria Știri și informații sunt peste 1000 de aplicații, dintre care Manafu, Noutăți IT, Vola, Zelist News, ITnewz, RFI și altele. Avem chiar și o aplicație cu informații din Ploiești.

Și la categoria Jocuri lucrurile stau binișor, sunt aproximativ 100 de jocuri înscrise. Pentru început e bine. Sigur până la sfârșitul anului vor fi mii de jocuri.

s-ar putea sa-ti placa