Acasa Telefoane MWC 2015: Primul telefon ce foloseste tehnologia biometrica a fost lansat!

MWC 2015: Primul telefon ce foloseste tehnologia biometrica a fost lansat!

by Dragos Schiopu

1

Dupa cum bine stiti dezvoltatorii de soft-uri si telefoane cauta de cele mai multe ori sa ofere utilizatorilor sai unele dintre cele mai sigure telefoane. Tot felul de solutii si tot felul de metode au fost inventate pentru a evita furtul telefoanelor, pentru a oferi acces numai beneficiarului si a pastra toate datele in deplina siguranta.

ZTE Grand 3 conform producatorilor este primul telefon din lume ce poate sa se deblocheze cu ajutorul scanarii retinei. Cei de la Samsung au incercat un astfel de sistem in trecut dar din pacate nu a avut prea mari efecte, telefonul putand fi deblocat chiar si cu o poza a persoanei respective. Samsung, in decursul anilor a descoperit tot felul de metode cu ajutorul carora oamenii sa poata sa isi deblocheze telefonul, de la gesturile de pe ecran pana la cititorul de amprenta.

Telefonul asiaticilor este unul dintre putinele astfel de dispozitive ce beneficiaza de un cititor biometric cu ajutorul careia se scaneaza caracteristicile retinei pentru a se putea derula procesul de autentificare. Pe langa toate acestea Grand S3 este un phablet de 5.5 inch cu un display HD. Pe partea de specificatii sta destul de bine avand un procesor Qualcomm Snapdragon 801 si 3GB de memorie RAM. Telefonul beneficiaza si de doua camere, cea frontala este de 8 megapixeli iar cea principala de 16 megapixeli. Pretul, in comparatie cu celelalte dispozitive de pe piata, este destul de decent, tinand cont si de specificatiile foarte bune pe care le ofera. Din pacate pana la momentul de fata producatorii telefonului nu au confirmat nimic cu privire la zonele in care va fi distribuit, nu se stie nici macar daca va ajunge vreodata si in Europa, sau daca va fi un produs 100% dedicat pietei asiatice.

Oricum, asteptam noi informatii cu privire la acest model, sperand ca pe viitor sa apara si in Romania la un pret relativ decent cu aceleasi specificatii si cititor biometric.

s-ar putea sa-ti placa